Piknik tüpü faciası

Tekirdağ'da 69 yaşındaki Ümmüş Zeytin ve 45 yaşındaki engelli kızı Müjgan Zeytin, soğuk hava nedeniyle ısınmak için yaktıkları piknik tüpünün sönmesinin ardından sızan gazdan zehi

Tekirdağ 30.12.2015 09:13:00 0
Piknik tüpü faciası

Ölen anne ve kızının en az 3 gün önce öldüğü belirlendi. Merkez Süleymanpaşa İlçesi Karadeniz Mahallesi’ndeki TOKİ konutları CY-3 bloğun 4’ncü katında oturan Ümmüş Zeytin ve zihinsel engelli kızı Müjgan Zeytin’den son 1 haftadır haber alamayan yakınları polis ekiplerine haber verdi. Daireye girmek için itfaiye erleri merdivenli araçla kullanmalarına rağmen başarılı olamayınca polis ekipleri kapıyı kırıp içeri girdi. Anne ve kızını hareketsiz bularak sağlık ekiplerine bilgi verildi. Eve gelen 112 Acil servi ekipleri anne Ümmüş ve kızı Müjgan Zeytin’in hayatını kaybettiğini belirledi.

 

 

PİKNİK TÜPÜ YAKMIŞLAR
Polis ekiplerince doğalgazı olmayan evde yapılan incelemede anne ve kızının soğuk hava nedeniyle ısınmak için piknik tüpü yakarak üzerine teneke parçası koyduğu, ateşin bir süre sonra sönerek sızan gazdan hayatlarını kaybettiği ortaya çıktı. Ayrıca olayın en az 3 gün önce meydana geldiği belirlendi. Acı haber anne ve kızın yakınlarını gözyaşlarına boğdu.
DOĞALGAZ TEPKİSİ
Olayın duyulmasının ardından toplanan anne ve kızın komşuları, sadece 40 daireli CY-3 bloğun doğalgazı olmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Komşular, diğer blokların doğalgaz ücreti ödediği için merkezi sistem olarak gaz verildiğini ancak CY-3 bloktan bazı dairelerin gerekli parayı ödemediği için gaz verilmediğini iddia etti.Anne ve kızının cesetleri, Cumhuriyet Savcısı ve polisin incelemesinin ardından kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için İstanbul  Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10