Belediye'ye ihbar yağdı.

Çerkezköy, yıllar sonra ilk kez yeni yıla karlar altında girdi. Beyaz örtü her zaman olduğu gibi en çok çocukları sevindirirken, kar yağışı ve hava sıcaklığının sıfırın altında 7 der

Çerkezköy 31.12.2015 09:35:00 0
Belediye

Vatandaşlar ise Çerkezköy Belediyesini yollara tuzlama yapılması için ihbar yağdırdı.Çerkezköy'de dün etkili olan yoğun kar yağışı ilçeyi beyaz bir örtüyle kapladı. Ortaya kart postalları aratmayan görüntüler çıkarken, kar yağışı günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Belediyenin kar timi ise ilk sınavında sınıfta kaldı.

 

 

Cadde ve sokaklar buz pistine döndü. Ana arterleri tuzlayan belediye, sokak aralarına girmeyince buz tutan yolda kayan çok sayıda araç kaza yaptı. Yolda kalan sürücülerin yardımına ise çevredeki vatandaşlar yetişti. Çerkezköy ve Kapaklı'da da etkili olan kar nedeniyle dün öğleden sonra ise eğitim yarım gün tatil edildi. 

Bugün sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ise ilçeyi beyaza bürürken, uzun yıllar sonra ilk kez Çerkezköy yeni yıla bembeyaz girecek. Okulların ise bugün Çerkezköy ve Kapaklı'da öğleden sonra tatil edildiği açıklandı.

Dün gece etkili olan kar yağışı nedeniyle TEM otoyolunda  çok sayıda TIR, kontrolden çıkarak kaydı. Kayan TIR'lar nedeniyle Çerkezköy-Silivri-Selimpaşa-Mahmutbey güzergahında çift yönlü olarak trafik durdu.

 

Saatlerce yolda kalan ve yakıtı yetersiz olan vatandaşlar kontak kapatıp beklerken, soğuk nedeniyle de zor anlar yaşadılar. Karayolları ekipleri ise bazı vatandaşlara erzak yardımında bulundu.

 

Kayan TIR'ların yoldan kaldırılmasıyla trafik saatler sonra ulaşıma açıldı. Güzergahta kar yağışı etkisini sürdürdüğü için, karayolları ekipleri aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. 

 

KART POSTAL GİBİ GÖRÜNTÜLER

Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye kadar düştüğü Çerkezköy'de dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü ve kart postalları aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Kar yağışı ulaşımda da sıkıntılara yol açtı. Belediye ekipleri, yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı.Ancak ara sokaklarda çalışma olmayınca buz pistine dönen yollarda kazalar yaşandı.Kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

 

O DA EKMEK DERDİNDE

Lapa lapa yağan kar altında bir vatandaş ise çöp kutlarından kağıt ve poşet toplayarak evine ekmek götürmenin derdine düştü.

 

SICAKLIK -5

Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Çerkezköy'de hissedilen en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 5,6 derece olduğu öğrenildi. 1960 ile 2014 yılına ait son 55 yılın Aralık ayı verilerinde ise ilçede hissedilen en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 10,9 derece olduğu ve Aralık ayı içinde bu 55 yıllık veriye göre kar kalınlığının en yüksek 22 santimetre olarak ölçüldüğü öğrenildi. Ancak uzun yıllar boyunca 31 Aralık günü ilçenin beyaz bir örtüyle kaplanmamıştı. Uzun yıllar sonra ilk kez Çerkezköy yeni yıla beyazlar içinde girecek. İlçede kar kalındığı ise 3 santimetreyi buldu.

 

BUGÜN  ETKİLİ OLACAK

Kar yağışının bugün Çerkezköy'de gün boyu etkili oyacağı, yeni yılın ilk günü ise etkisini kaybedeceği öğrenildi.

 

 

Hava sıcaklığının 8 derecelerde hissedilmesinin beklendiği pazar gününde ise yağmur yağışı bekleniyor.
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10