Okullarda iş güvenliği uzmanı olacak

Çerkezköy Güvenbir İlkyardım Eğitim Merkezi Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak, İş Güvenliği Kanunu'nun Temmuz ayından itibaren okullarda da uygulanacağını belirtti.

Çerkezköy 31.12.2015 15:26:00 0
Okullarda iş güvenliği uzmanı olacak

Okullarda  bir çok öğrencinin yaralanmasının iş güvenliğinin tartışılmasına yol açtığını belirten Çolak, "Bu nedenle Temmuz 2016 tarihi itibariyle okullarda da devreye girecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu,okulda görevli öğretmen ve memur sayılarına göre uygulanacak. Uygulama öncelikle öğrencilerin ve okuldaki toplam kişi sayısının göz önüne alınması gerekiyor. "dedi.

 

 

Uygulamaya göre 50’den fazla öğretmen ve personel bulunan okullarda İşyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanları bulunması gerekeceğini belirten Çolak, "Uygulamanın,eğitim ortamlarını daha sağlıklı ve güvenli olması için planlanmaktadır.Uygulamada okullardaki öğretmen ve personel sayıları da dikkate alınacaktır.Bu düzenleme okullardaki tüm kişileri yani öğrencileri de kapsaması gerekmektedir. Öğrencilerin güvenliği için özellikle okul içinde ve bahçesinde,olası kazaların önüne geçebilecek önlemler mutlaka alınması gerekmektedir. Okullardaki kapı kolları yuvarlak,masa ve sandalye uçları keskin olmayacak şekilde tasarlanmalıdır. Aynı zamanda merdiven korkulukları,merdiven basamakları,lavabo aynaları ve okul araç-gereçleri olası bir kaza halinde öğrencilere zarar vermeyecek şekilde düzenlenmelidir.”diye konuştu.
PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR DA OLMALI
Okullarda Psikolojik danışmanlarında olması gerektiğini belirten ÇOLAK, "Okullarda iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin dışında psikolojik danışmanların da olması gerekmektedir.Özellikle ergenlik döneminin öğrenciler için en kırılgan dönem olması nedeniyle profesyonel danışmanların öğrencilere destek olarak,yaşayabilecekleri problemleri aşmaları konusunda yardımcı olacaklardır."ifadelerini kullandı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10