Yatırımlara yüzde 50 hibe

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Kırsal Kalkınma Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenen kurallar dahilinde tarıma dayalı ya

Tekirdağ 1.01.2016 15:55:00 0
Yatırımlara yüzde 50 hibe

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın 9. etabı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan işletmeleri ziyaret etti.

İl Müdürü Sarıkoca, tarımsal üretimin ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın uygulandığını belirtti.

 

 

Kırsal Kalkınma projesi kapsamında destek almaya hak kazananlara yüzde 50 hibe desteği sağlandığını ifade eden Sarıkoca, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi amaçlarına yönelik olarak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulamaktadır. Program kapsamında Bakanlıkça belirlenen kurallar ve kısıtlar dahilinde tarıma dayalı yatırımlar yüzde 50 hibe desteği ile desteklenmektedir. "dedi.

Hibe desteği almaya hak kazanan, Tekirdağ’ın Hayrabolu İlçesinde bir firmaya ait tohum eleme ve paketleme tesisi hakkında bilgiler alan İl Müdürü Sarıkoca, ardından Malkara İlçesi Sarıyar Mahallesinde bir şahsa ait süt sığırcılığı tesisini ziyaret etti. Sarıkoca, benzer proje uygulamalarının yapılması için yatırımcıları cesaretlendirmeye ve desteklemeye devam edileceğini ifade etti.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10