Karayollarına kızdı, internette fenomen oldu

8 Aralık 2014 tarihinde HGS etiketi olmasına rağmen otoyol gişelerinden kaçak geçiş yaptığı için kendisine ceza geldiğini belirten ve ceza makbuzunun eline yeni ulaştığını söyleyen Murat Yürük,

Çerkezköy 5.01.2016 14:59:00 0
Karayollarına kızdı, internette fenomen oldu

Çerkezköy'de yorgancılık işi yapan 37 yaşındaki Murat Yürük, kendisine ait araca HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) ihlali yaptığı gerekçesiyle ceza gelince, bu cezaya sosyal medya üzerinden kendi üslubuyla tepki gösterdi.Aracında HGS etiketi olmasına rağmen 60 lira 50 kuruş ceza geldiğini paylaştığı video ile anlatan Yürük, bir anda sosyal medyada fenomen haline geldi.  Yürük'ün videosu birçok kişi tarafından paylaşılırken, aynı ceza kendilerine de geldiğini belirten çok sayı kişiden de destek gördü. 

Otoyol ve köprü geçişlerinde kartı olmayan ya da olup da bakiyesi yetersiz veya Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı arızalı olan binlerce araç sahiplerine yazılan cezalara tepkiler sürerken, TEM otoyolu  Çerkezköy gişelerinden 8 Aralık 2014 günü saat 10.06'da geçen Murat Yürük'e ceza yaklaşık 1 yıl sonra 60 lira 50 kuruş olarak tebliğ edildi.

 

1 YIL SONRA MAKBUZ GELDİ

1 yıl sonra gelen cezaya tepki gösteren Yürük, kendi açıklamaları bulunan videoyu Facebook hesabından paylaşarak Karayolları Genel Müdürlüğü'ne tepki gösterdi. HGS etiketi olmasına rağmen ceza yazılmasına kızan Yürük'e sosyal medya kullanıcıları da destek verdi ve bir anda fenomen haline geldi.
HGS'Sİ OLANLARA NİYE CEZA GELİYOR
Paylaştığı videoda başından geçenleri anlatan Yürük, "HGS'yi alırken bize ne dendi? Eğer sistem etiketi okumazsa bilgisayarda tespit edilerek hesabınızda para varsa düşülecek. Şimdi Karayolları Genel Müdürlüğüne sormak istiyorum. Niçin insanlara HGS'si olduğu halde ceza geliyor."diye tepkisini dile getirdi.

YETKİLİLERE SESLENDİ
Kendisi gibi çok sayıda vatandaşın bu konuda mağdur olduğunu belirten Yürük, "Bana 8 Aralık 2014’te kaçak geçiş yaptığıma dair 60 lira 50 kuruş bir ceza kesilmiş. Fakat bu ceza ihbarnamesi 2015 Aralık ayında, yani neredeyse bir yıl sonra elime ulaştı. Benim gibi birçok insana bu şekilde ceza kesilmiş. Öğrendiğim kadarıyla Çerkezköy’de yaklaşık 5 bin'e yakın kişiye HGS'den kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle ceza gelmiş. HGS’nin müşteri hizmetlerine ulaştım. Derdimi anlattım. Sadece kendimin değil, bu şekilde sorun yaşayan herkesin sesi olmak istedim. Oradan bana 'biz sizlerin şikayetleri için ancak yönlendirme yapabiliyoruz. Dilerseniz bu konuyla alakalı faks çekebilir, ya da mail atabilirsiniz' dediler. Benim derdim bu yanlışı yapan her kimse bunu düzeltsin. Kimi insanlara 50-60 lira ceza kesilmiş kimisine 2 bin 3 bin lira ceza kesilmiş. Bu adam durduk yere bir cihaz hatasından dolayı neden o kadar  para ödesin. Eğer HGS etiketin yoksa kaçak geçiş olur. Ama benim HGS etiketim var. Önceden HGS etiketinde para olmadığında geçiş yaptıktan sonra 'yeterli bakiyeniz olmadığı için ücret alınamadı. 7 gün içinde kartınıza yükleme yaparsanız ücretiniz tahsil edilecektir. Aksi taktirde cezai işleme tabii olacaksınız' diye mesaj geliyordu. Bu defa hiç kimseye öyle bir mesaj gitmemiş. Ben bu işlerle ilgilenen kuruma seslenmek istedim. Sizin hatanızı vatandaş ödeyemez. Çoğu insan çalıştığı işten izin alıp bunun peşine koşamıyor. O yüzden de ödeyip kurtulayım diyorlar. Vatandaş o gün yevmiyesinden olup bununla mı uğraşsın. Çoluk çocuğunun rızkından kesip boşuna hiç hak etmediği cezayı mı ödesin. yetkileir sesimizi duysun."dedi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10