Kubilay, "Yeni Halk Eğitim binası kazandırmayı hedefliyoruz"

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yeni yıldaki ziyaretlerini sürdürüyor. Kubilay dün, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile birlikte aynı binada faaliyet gösteren Halk Eğit

Çerkezköy 5.01.2016 17:18:00 0
Kubilay, "Yeni Halk Eğitim binası kazandırmayı hedefliyoruz"

Ağustos 2013 tarihinde Çerkezköy’de göreve başladığın belirten Kaymakam Kubilay, "Ben burada göreve başladığımda ilçemizin bir Rehberlik Araştırma Merkezi yoktu. Bunun için çalışmalar başlattık ve sonunda ilçemize bir Rehberlik Araştırma Merkezi kazandırdık. Bunun için çok mutluyuz” dedi.

 

 

DOĞALGAZLA ISINIYORLAR
Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nun eski binasında faaliyete başlayan Halk Eğitim Merkezi, Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi ile Halk Kütüphanesi’nin daha önceden kömürlü ısınma sistemiyle ısındığını söyleyen yetkililer, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla hem doğalgazlı sisteme geçtiğini hem de binanın gerek içerisinde gerekse dışarısında düzenlemeler yapıldığını söylediler.
BÜTÜN İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ
Binanın bu hale gelmesinde bütün imkanların seferber edildiğini belirten Kaymakam Kubilay, "Bu çalışmalar esnasında binayı zaman zaman ziyaret ettim. Sizlerin burada canla başla çalıştığınızı gördüm. Buranın bu hale gelmesinde bütün imkanlar seferber edildi. Bizler buranın bu hale gelebilmesi için bir taraftan keşif yaptık. Bir taraftan da tadilat yaptık. Buraya keşif gelmeden önce biz birçok çalışmayı tamamlamıştık. Çok hızlı bir sürede bu hale geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla hızlı bir çalışma oldu. Çatı konusunda bir sıkıntımız vardı. Bu durumu Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bildirmiştik. Bugün o eksikliğimizin de giderildiğini gördük. Bizler okula giderken veya üniversiteye hazırlanırken böyle bir kütüphanemiz yoktu. Burada çok hızlı bir çalışma ve dönüşüm gerçekleştirdik. Öyle ki burada görevli olan arkadaşlarımız bile bu çalışmaları gazetelerden öğrendiler ve kendileri de buranın bu hale gelmesinde büyük emek sarf ettiler ” dedi.Ardından Kubilay, Çerkezköy’e kazandırılan kütüphanede büyük çaba sarf eden Hülya Gümüş ve Müzeyyen Hacıoğlu’na başarı belgesi verdi.

 

 

ASANSÖR İSTEDİLER
Sohbet esnasında görevliler, binaya engelli vatandaşların daha kolay girip çıkabilmeleri için asansöre ihtiyaçlarının olduğunu söylemeleri üzerine Kubilay, "Evet haklısınız buraya bir asansör lazım. Bunun için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Kültür Bakanlığımıza bu durumu hemen ileteceğiz. Ama bu işi bir hayırsever kurum üstlenirse buda çok iyi olabilir. Hem de sosyal sorumluluk projelerinden biri olur."dedi,
AFİŞLERLE DONATALIM
Kubilay, kütüphane ile ilgili şunları söyledi:  “Bu binamızı afişlerle donatalım. Bu afişlerde “En Çok Çerkezköy Okuyor” yazsın. Halk Eğitim Merkezimiz neredeyse 2 yıl önce 31 Ocak 2014’te burada faaliyete başladı. Buradaki kurslarımıza katılan vatandaşlarımız aynı zamanda bir birleriyle de kaynaşma ve tanışma imkanı buluyorlar. Biz 2 yılda bin kurs 20 bin kursiyer hedefi belirlemiştik.Daha bu süre dolmadan bin 200 kurs 24 binde kursiyere ulaştık. Bu önemli bir başarıdır. Bu konuda sivil toplum kuruluşları da bizlere çok yardımcı oldular. Onlara da çok teşekkür ediyoruz” dedi.
KURSLARI ZİYARET ETTİ
Kaymakam Kubilay, ardından Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen kursları ziyaret etti ve kursiyerlerle sohbet etti.
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10