Nazım Hikmet anıldı

Büyük Şair Nazım Hikmet, doğumunun 114. yıl dönümünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlı tarafından düzenlenen ve Enver Aysever tarafından sunulan AykırÄ?

Tekirdağ 10.01.2016 16:52:00 0
Nazım Hikmet anıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesinde gerçekleştirilen anma programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanısıra,  Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada Nazım Hikmet’ın şiirleri ve hayatı anlatıldı.

 

 

SERGİ AÇILDI
Nazım Hikmet'in  doğumunun 114. yılı nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası Sergi Salonunda “Doğum Gününde Sanatçılarla Nazım Sergisi”nin açılışı yapıldı. Düzenlenen sergiye Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Birim Müdürleri, Sanatçılarla Nazım Sergisi Koordinatörü Erkan Doğanay, Nazım Hikmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Arca, Ünlü tiyatrocu televizyoncu Enver Aysever ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Serginin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz Türk şiirinin mavi gözlü dev adamı değerli ismi Nazım Hikmet’in doğumunun 114. Yıldönümünde anma etkinlikleri çerçevesinde “Doğum Gününde Sanatçılarla Nazım Sergisi” açıldı. Çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerinden biri olan Nazım Hikmet,  15 Ocak 1902 tarihinde başlayan ömrüne sayısız şiir, birçok roman ve oyun sığdırmış, şiirimizin ulu çınarı, usta kalemi olarak kabul edilmiştir. Şiirleriyle ve eserleriyle hala içimizde yaşayan şair, fikirleriyle, sevdalarıyla, aşklarıyla, ayrılıklarıyla, hayalleriyle ve başarılarıyla tarihe mal olmuştur. Yaşadığı her yerde birçok insanın yüreğine, diline tercüman olmuş; şiirlerinde, destanlarında insan sevgisini her zaman ön planda tutmuştur.  Nazım Hikmet, sadece ülkemiz ve insanları için sınırlı kalmamış, evrenselliğe ulaşmış bir şair olmayı başarmıştır. Dünyada 20. yüzyılın aydın kişileri arasında gösterilen Hikmet, bundan yüzyıllar sonra da anılacak ve unutulmayacaktır.” dedi. 
Serginin14 Ocak'a kadar ziyarete açık olduğu belirtildi.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10