Önsel'den özeleştiri, "Kendimizi ifade edemedik"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, beraberindeki MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Aksan,Çerkezköy Ülkü Ocakları BaÅ?

Çerkezköy 10.01.2016 17:28:00 0
Önsel

Gazetecilerin daha iyi şartlarda çalışması gerektiğini ve özgürce yazmaları gerektiğini belirten Önsel, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çerkezköy ve Kapaklı’da görev yapan gazeteci dostlarımızla bir araya gelmek istedik.Biz her zaman basın mensuplarımızla iyi ilişkiler içerisindeyiz.Çok kutsal bir görev yapmaktasınız.Sizler her zaman bizlere yol gösterici ve rehber olmaktasınız.Günümüzde basın özgürce çalışma imkanından yoksun.Temennimiz basınımızın kısa zaman içerisinde özgürce  ve iyi koşullarda çalışmasıdır.Yerelde belki şu anda bir sıkıntı yok. Ama Ulusal bazda yayın yapan gazetelerde sıkıntının büyük olduğunu görüyoruz. Basın fikrini belirtemez ise özgürlükten nasıl söz ederiz.Mademki hukuk devletinde yaşıyoruz basında özgür olmalıdır.Temennimiz inşallah basınımızın kıza zamanda özgür hale gelmesidir.”dedi.

SEÇİMLERDE KENDİMİZİ İFADE EDEMEDİK

1 Kasım seçimleriyle ilgili açıklama yapan Önsel, "1 Kasım seçimlerinde AK Parti, devamlı MHP’ye yüklenerek pirim yapmaya çalıştı. AKP’nin bu söylemlerine karşılık olarak Milliyetçi Hareket Partisi meydanlarda milletin menfaatine olan konuşmalar yaptı, ancak kendini anlatamadı. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli 1 Kasım seçimlerinde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmıştır.Ancak AKP bu seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde büyük bir baskı oluşturdu.Biz de meydanlarda doğruları söyledik ve söylemlerimiz halkımızın menfaatine olan işlerdi. Ama yine de kendimizi tam olarak ifade edemedik.”dedi.
YOL DÜZENLEMESİNİ ELEŞTİRDİ
Başkanlık tartışmalarına değinen Önsel, Başkanlık sisteminin ülkeye fayda değil, zarar vereceğini belirtti. Çerkezköy Belediyesi’nin de ilçede gerekli çalışma yapmadığını öne süren Önsel, "Ancak geçtiğimiz günlerde Çerkezköy eski Belediye Başkanı Mehmet Uz döneminde yapılan ve uzun yıllar atıl durumda kalan Kapalı Spor Salonu’nun  Çerkezköy Belediyesi tarafından tamamlanmasının takdirle karşıladıklarını ve belediyenin yaptığı her iyi işinde yanında olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin Cengiz Topel Caddesi üzerinde yaptığı kavşak çalışmasını eleştiren Önsel, “Büyükşehir'in Lemar yanında yaptığı kavşak çalışması nasıl bir çalışmadır anlamış değiliz.Böyle bir kavşak çalışması yada yol düzenlemesi hiçbir yerde görülmemiştir. Bu çalışmadan belki Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın bile haberi yoktur” ifadelerini kullandı.
Haber/Selçuk DURMAZ
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10