Akay: Çerkezköy'ün iktidardan ciddi beklentileri var

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, ilçede görev yapan gazetecilerle düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Çerkezköy 10.01.2016 18:05:00 0
Akay: Çerkezköy

Gazetecilerin gününü kutlayan Akay, Türkiye’de gazetecilik mesleğini icra etmenin kolay olmadığını belirterek, “Ülkemizde gazetecilerin yerelde ve genelde kendi fikirlerini ortaya koymaları, mesleklerini yapmaları kolay bir iş değil. Tatil demeden, kar kış, yağmur çamur demeden haber peşinde koşuyorsunuz ve mesleğinizi layıkı ile icra etmeye çalışıyorsunuz."dedi.

 

 

Yemekte, ilçedeki gelişmeler hakkında da gazetecilere bilgi veren ve Çerkezköy’ün yatırım noktasında iktidar partisinden ciddi beklentileri olduğunu belirten Akay, “Çerkezköy, Tekirdağımızın en çok göç alan ve en hızlı nüfusu artan ilçesi. Bu hızla büyüyen ve gelişen Çerkezköy’ün ciddi manada devlet yatırımına ihtiyacı var. Çerkezköy Türkiye’nin en önemli sanayi bölgesi gerçeğinden de hareket ile yatırıma ihtiyacı var. Çerkezköy hak ettiği yatırımları almalı."dedi.

Akay: Çerkezköy’ün iktidardan ciddi beklentileri  var

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çerkezköy Belediye Başkanı  Vahap Akay,

Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ile birlikte Gabralı Otelde akşam yemeğinde, ilçede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
GAZETECİLER ELLERİNDEN GELENİ YAPIYOR
Gazetecilik mesleğinin yerelde ciddi sıkıntılar yaşamadığını, yerel basın mensuplarının yaşadığı şehri geliştirmek, güzelleştirmek, katkıda bulunmak için ellerinden geleni yaptığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy’ün geleceğini düşünmek, geleceğini inşa etmek için mücadele ediyoruz sizlerle birlikte. Çerkezköyümüz ciddi anlamda yatırım eksikliği bulunan bir ilçe. Bu gerçekten yola çıkarak ucu bir siyasi partiye veya kişiye dokunur mu kaygısından uzak sorunları dile getirmemiz lazım” dedi.
CİDDİ BEKLENTİLER VAR
Çerkezköy’ün yatırım noktasında iktidar partisinden ciddi beklentileri olduğunu sözlerine ekleyen Akay, “Çerkezköy Tekirdağımızın en çok göç alan ve en hızlı nüfusu artan ilçesi. Bu hızla büyüyen ve gelişen Çerkezköy’ün ciddi manada devlet yatırımına ihtiyacı var. Çerkezköy Türkiye’nin en önemli sanayi bölgesi gerçeğinden de hareket ile yatırıma ihtiyacı var. Tekirdağ en çok vergi veren iller sıralamasında 8’inci, yatırım almada 59’uncu, nüfus yoğunluğuna göre yatırım almada ise 70’inci sırada bulunuyor. Fakat maalesef hak ettiği yatırımları alamıyor”"ifadelerini kullandı.  
Çerkezköy’ün eğitim ve derslik yatırımı noktasında, elektrik altyapısı noktasında Çorlu Deresi’nin ıslahı noktasında Devlet Su İşleri’nin ciddi yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ifade eden Akay, “Bu sorunları hep beraber dile getirir ve seslendirirsek sesimizi o kadar güçlü duyururuz” dedi

KIZILPINAR SAHASINI YAPACAĞIZ
Gazetecilerin “Veliköy Stadı’nda onarım çalışması yapılacak mı?” sorusuna Akay, “Burada daha önce 2 kez onarım çalışması yapıldı fakat sonuç hep aynı oldu. Bunun yerine Kızılpınar Sahası’nı yapacağız. Yakında ihaleye çıkacağız. Veliköy Sahası’nın bulunduğu alanı ise Gümrük ve TIR Parkı için düşünüyoruz. Bu sayede TIR’ların ilçe içine girmesini ve trafiği olumsuz etkilemesini önlemiş olacağız. Fakat bu kısa vadede olacak bir iş değil. Çok maliyetli bir iş. Bizim tek başımıza bu maliyetin altından kalkmamız mümkün değil. Konuyla ilgili görüşmelerimiz ve çalışmalarımız sürüyor” dedi.
DSİ’DEN CEVAP GELDİ
Dere ıslah çalışmaları konusunda gazetecilerin yaptığı haberler için teşekkür eden Akay, “Haberler sayesinde DSİ yazılarımıza cevap verdi. Hükümet Caddesi’ndeki köprüyü trafiğe kapamamızı ve yer teslimini yapmamızı istediler. Biz hazırız. Bir an çalışmalara başlamalarını bekliyoruz. Sorunlarımızı hep beraber dile getirirsek sesimizi o kadar güçlü duyururuz” dedi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10