Mandalı: "Siyasette ne olacağı belli olmaz"

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Çerkezköy ve Kapaklı'da görev yapan gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe katılan Kapaklı Belediye Başkan

Kapaklı 12.01.2016 17:41:00 0
Mandalı: "Siyasette ne olacağı belli olmaz"

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle Şehzade Restaurant’ta akşam yemeği verdi. Yemeğe  Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'da katıldı. Gazetecilerin zor şartlar altında gece gündüz, yağmur çamur demeden mesleklerini sürdürdüğünü belirten Seçkin, gazetecilerin gününü kutladı.

 

 

DEVLET YAPAMAZSA BİZE TESLİM ETSİN
Yemeğe katılan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da gazetecilerin gününü kutladı.Yemekte, 7 yıldır tamamlanamayan Kapaklı-Saray yolunu gündeme getiren Mandalı, “Ben Devlet’ten büyük değilim. Ama eğer Devlet bu yolu yapamazsa bize teslim etsin. Bu yolun Kapaklı girişi ile Yıldız Kent Kavşağı arasındaki kısmını 3 ay içinde yaparım. Devlet bu tür çalışmalarda yerel yönetimle birlikte hareket ederse 10 liralık maliyet 5 liraya iner” dedi.
PARTİ AYRIMI YAPMADIM
Siyasi hayatıyla da ilgili açıklamalarda bulunan Mandalı, 2004 seçimlerinde Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatarak, "Sonrasında 2009 seçimlerini de kazandım. Hiçbir zaman parti ayrımı yapmadım. 2014 seçimleri öncesinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Çerkezköy’e geldiğinde kendisi ile görüştüm. Direk aday gösterilmem halinde AK Parti’ye geçeceğimi söyledim. Fakat olmadı. Sonrasında Kenan Seçkin ile birlikte Ankara’ya gittik ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Beni direk aday gösterdiler. Neticede 2014 seçimlerini de kazandık” dedi.
SİYASETTE NE OLACAĞI BELLİ OLMAZ
Gazetecilerin, 2014 yerel seçimlerinde olduğu gibi 2019 seçimlerinde de AK Parti’ye geçme gibi bir niyetiniz olur mu?” yönündeki soruya Mandalı, CHP’ye ne kadar yakınsam AK Parti ya da MHP’ye de o kadar yakınım. Çünkü ben burada yalnızca CHP seçmeninin oylarıyla seçilmedim. Bana MHP’lisi de oy verdi, AK Partilisi de oy verdi. Dolayısıyla siyasette ne zaman ne olacağı belli olmaz” diye cevapladı.
KİMSE ERDOĞAN’A DİKTATÖR DİYEMEZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bazı kesimlerin diktatör dediğinin sorulması üzerine Mandalı, “Halkın yüzde 50’sinin oyunu alan bir insana kimse diktatör diyemez. Fakat insanlar makarnadan mı hoşlandılar bilemem, yapılan anketlerde AK Parti’nin oyunun bugün itibari ile yüzde 51’lere çıktığı belirtiliyor” cevabı verdi.
GELİRİMİZ AZALDI
Büyükşehir yasasıyla birlikte Kapaklı’nın yüz ölçümünün 20 bin dekara ulaştığını belirten Mandalı, “Büyük bir coğrafyaya hizmet ediyoruz. Ama gelirimiz eskisi gibi değil. Gelirlerimiz 3’te 2 oranında azaldı. Memurlarımızın maaşlarını güçlükle ödüyoruz. Biz Belediye Başkanı olarak görünüyoruz ama aslında Baş Memuruz. İnşallah önümüzdeki günlerde yerel yönetimlerle ilgili kanunda değişikliğe gidilecek ve bu mağduriyetler giderilecektir” dedi.
KAPAKLI HALA BÜYÜK BİR KÖY
Büyükşehir Yasası kapsamında Kapaklı’nın sözde ilçe olduğunu söyleyen Başkan Mandalı, “Kapaklı hala büyük bir köy. Kaymakamlık ya da Noter geldi diye Kapaklı’ya devlet yatırımları geldi diyemeyiz. Hastane gelmedikten sonra hizmet olmaz. Genel seçimlerde Kapaklı’da AK Parti 1. parti oldu ama hala hizmet yok. Ben nasıl ki ayırt etmeden tüm Kapaklı halkına hizmet etmeye çalışıyorsam, hükümet de aynı şekilde ayırt etmeden Kapaklı’ya devlet yatırımların getirmelidir” diye konuştu.
ÜNİVERSİTE İSTEDİ
Gazetecilerin  'Devlet yatırımları konusunda iktidar partisinin ilçe yönetiminden destek istediniz mi?” sorusunu Mandalı, “Biz isteklerimizi Ankara’ya ilgili yerlere gönderdik. Bugün hükümet binasını her yere yapabilirsiniz. Fakat bu öncelikli bir yatırım değil. Ama hastane konusu öncelikli bir konu. Çünkü bir can kurtarmak, Türkiye Cumhuriyet vatandaşına sahip çıkmak demektir. Bununla birlikte Kapaklı’ya bir an önce üniversite gelmek zorundadır. 3 bin nüfuslu ilçelerde üniversite var, 100 bin nüfuslu Kapaklı’da meslek yüksek okulu bile yok. O zaman bizi ilçe yapmayacaktınız. Biz üniversite için başka ilçeler gibi yerimiz yok da demiyoruz. Gerekirse 400 dönümlük yer tahsis edebiliriz.”dedi. Otogar ihalesi yapıldığını belirten Mandalı, 1,5 ay içinde faaliyete geçirmeyi planladıklarını söyledi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10