Kursiyerleri ziyaret etti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün eğitim kampanyası kapsamında başlattığı çeşitli kurslarda yapılan eğitimi yerinde görmek için bera

Çerkezköy 15.01.2016 18:20:00 0
Kursiyerleri ziyaret etti

Kubilay, ilk olarak Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün birlikte engellilere yönelik düzenlediği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) hazırlık kursunu ziyaret etti. 15 kursiyerin kursa katıldığını belirten Kubilay, bu kursta engellilerin başarı sağlayarak hak ettikleri yerlere geleceğine inandığını  ve çeşitli kademelerde görev alacaklarına inandığını söyledi.

24 BİN 503 KURSİYERE EĞİTİM VERİLDİ
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 31 Ocak 2014 tarihinden bu güne kadar bin 171 kursa açıldığını ve bu kurslarda 24 bin 503 kursiyerin eğitim aldığı belirten Kaymakam Kubilay, "Kampanya kapsamında ilk defa diksiyon öğreticiliği, işaret dili,engelli bakım kursu,trafik ve çevre öğreticiliği, hijyen eğitimi,ofis programları,ev yemekleri,yaş pasta yapımı,kırkyama cenaze hizmetleri,üniversiteye hazırlık, braille alfabesi,yoga eğitimi,sandık kurulları eğitimi,kadın giysileri dikimi ve tehlikeli ve çok tehlikeli kursları ilk defa açılmıştır. Açılan bu kurslarımıza katılımların yoğun olmasından dolayı mutluyuz. Fabrikalarda da kurs açtık ve buralarda çalışan vatandaşlarımıza eğitimler verildi. Bu kurslarla da aynı zamanda sosyal faaliyetleri de arttırmış oluyoruz ve insanlarımızın birlik ve beraberliklerini daha da perçinlemiş oluyoruz."dedi.

24 NİSAN'A KADAR DEVAM EDECEK
EKPSS kursu ile ilgili bilgi veren Kaymakam Kubilay, "Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı hazırlanma kursumuz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi işbirliğinde ortaöğretim (lise) mezunu olanlar, sağlık kurulu raporlarında en az yüzde 5 ve yüzde 40 ve daha üzeri engelli olan bireylerin sınava hazırlanması amacıyla açılmıştır. 21 Aralık 2015 tarihinde açılan kursa  15 vatandaşımız devam etmektedir. 24 Nisan 2016 tarihinde yapılacak sınava kadar haftanın dört günü akşamları Sakatlar Derneği binasında kurslar devam edecek. Bu kursumuzda Türkçe, Matematik, Coğrafya ve Tarih derslerinde eğitim verilmektedir."ifadelerini kullandı.
BİR KİŞİ İÇİN BİLE KURS AÇIYORUZ
Çerkezköy'ün sanayi ile birlikte nüfusunun her geçen gün artığını belirten KUBİLAY, "Artan nüfusla beraber vatandaşlarımızın da sosyal ve kültürel faaliyetlerinin canlanması gerekiyor.Bu kurslar aynı zamanda sosyal hayatı da canlandırıyor ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan hem koruyor, hem uzak tutuyor.Bu kampanya kapsamında açtığımız okuma yazma kurslarımızda da okuma yazma bilmeyen bir çok vatandaşlarımız okur yazar hale getirildi ve bu kurslarımız devam ediyor. Okuma yazma bilmeyen bir tek kişi içinde kurs açıyoruz. Eğitimde de marka kent olmak istiyorsak kurslarımızı daha da arttıracağız."
TAEKWANDO KURSUNU ZİYARET ETTİ
Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nde yaptığı incelemenin ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Güzel Spor Kulübü’nün engelliler yönelik sürdürdüğü taekwando kursunu ziyaret etti. Antrenörler Bilal Güzel ve Oğuz Güzel’den çalışmalar hakkında bilgiler alan Kaymakam Kubilay, “İlçemizde son yıllarda taekwando sporu oldukça ileri bir düzeye geldiğini görüyorum ve şampiyonalarda da gerek ülke çapında gerek Avrupa çapında sporcularımızın  önemli dereceler  alması bizleri sevindiriyor.Sporda da Çerkezköy’ün ismini daha büyük kitlelere ve dünyaya duyurmak istiyoruz.Bu nedenle eğitimde olduğu gibi her alanda olduğu gibi sporda da marka şehir olmayı hedefliyoruz.”dedi.

GÜNDÜZ VE AKŞAM KURSLARI
Daha sonra Kubilay, Atatürk İlkokulunda devam eden Üniversite Destekleme ve Hazırlık kursu ile Emlakçılık kursunu da ziyaret etti. Emlakçılık mesleğinin önemine değinen Kubilay, "Artık her meslekte olduğu gibi bu meslek dalında da işyeri açacakların sertifikalı olması gerekiyor. Bu nedenle bu kursta önemli bir kurstur.”dedi. Ardından Üniversite Destekleme ve Hazırlık Kursunu ziyaret eden Kubilay, "İlçemizdeki mezun ve açık lise son sınıf öğrencilerine yönelik,sayısal,eşit ağırlıklı ve sözel alanlarında oluşturduğumuz sınıflarda görevlendirdiğimiz 13 öğretmenle üniversiteye yetiştirme kursu açılmıştır.Kursumuz 12 Ekim 2015’te başlayıp 12 Haziran 2016 tarihinde bitecek.Toplamda 120 öğrencinin devam ettiği kursumuzda sayısal,eşit ve sözel bölümlerinde oluşturulmuş 7 sınıfınız var. Çalışan gençlerimizin eğitimlerden yararlanması için kurslarımız akşamları ve gündüzleri devam etmektedir."dedi. Kubilay, tüm kursiyerlere başarılar diledi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10