Fabrika çalışanlarından Kızılay'a kan desteği

Türkiye'nin ihtiyacı olan kanın tamamını karşılamak üzere ülke genelinde kapsamlı bir çalışma gerçekleştiren Türk Kızılay'ı, her geçen gün kurumsal destekçi sayısını da art?

Tekirdağ 17.01.2016 16:55:00 0
Fabrika çalışanlarından Kızılay

Türk Kızılay'ı Ergene Şubesi ve Can Tekstil işbirliğiyle düzenlenen kan bağışı etkinliğine çalışanlar yoğun ilgi gösterdi, Can Tekstil İdari ve Dış İlişkiler Müdürü Erdim Noyan Fabrika Tabibi Eski Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr Mehtap Şen, Türk Kızılay'ı Ergene Şube Başkanı Zeki Uzun Yönetim Kurulu Üyeleri Menderes yıldız, Şemsi Turan, Doğan Durmaz, Rubil Güler, Mehmet Cebeci, Bora Küçükçetin’in Katılımıyla başlayan kampanyada Can Tekstil çalışanları gün boyunca kan bağışladı.

TOPLUMUN KAN İHTİYACINI GİDERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Kızılay olarak yıllardır toplumun kan ihtiyacını giderme yönünde çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Türk Kızılay'ı Ergene Şube Başkanı Zeki Uzun, “Meydanlarda, işyerlerinde, kamu kurumlarında, fabrikalarda gönüllü ve sağlıklı bağışçılardan aldığımız kanla ülkenin kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Can Tekstil çalışanları gönüllü olarak burada kan bağışında bulunDU. Kan ihtiyacını karşılama noktasında gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Tabii kan bizim çok önem verdiğimiz bir gerçek. Kan bağışı acil değil bir sürekli ihtiyaçtır. Sadece acil ameliyat olması gereken için değil, her gün ameliyat olan, normal ameliyat olan binlerce insan için, lösemi, lenfoma gibi kan hastalıkları için bir ihtiyaçtır kan bağışı. O yüzden daha önce kan bağışı yapmış ya da hiç yapmamış olan insanları kan bağışına teşvik etmek istiyoruz. Etmemiz gerekiyor. Kan, yerine hiçbir ilacın, başka hiçbir sıvının konamadığı özel bir madde. Kaynağı da sadece insandır. O yüzden bu toplumsal bir vazife. Bunu yerine getirmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 
KAN BAĞIŞINA DESTEK VERMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ 
Can Tekstil olarak kan bağışı çalışmasına destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten İdari ve Dış İlişkiler Müdürü Erdim Noyan , “Biz şirket olarak belli periyotlar ile Türkiye'nin kan ihtiyacını sağlayan, Kızılay ile ortak hareket ederek kan bağış  kampanyası düzenliyoruz . Personelimizden kan vermeyi arzu edenler kanlarını verirken bizlerde şirket içinde bir kan bilgi bankası kurarak personelimizin ve yakınlarının kan ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz Kan vermek tabii bizim için çok önemli bir konu. Bu işin hem tıp yönü var, hem İnsani yönü hem de vatandaş olarak görevimiz bildik. Kan vermeye karar verdiğimizde Kızılay gönüllüleri ve çalışanları da sağ olsun geldiler, organize ettiler, çok yakın ilgi gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10