Klasik Kemençe marka olacak

Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Çalgı Yapım Atölyesi'nin ürettiği Klasik Türk Müziği çalgıları, Türk Halk Müziği çalgıları ve Avrupa Müziği çalgılarının sergisi d

Süleymanpaşa 18.01.2016 15:51:00 0
Klasik Kemençe marka olacak

Açılışa Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Süleymanpaşa Belediye Konservatuar eğitmenleri ve öğrencileri katıldı. Konservatuar öğrencileri tarafından üretilen çalgı malzemeleri,  Süleymanpaşa tarihi belediye binasında sergilenmeye başladı. Ayrıca açılan sergide, Belediye Konservatuarı öğrencileri tarafından yapılan, Trakya’da bir ilk olan mızraplı çalgılardan “Tar” müzik aleti de sergilenmeye başladı.
Amaçlarının Klasik Kemençeyi Süleymanpaşa’da marka haline getirmek olduğunu belirten Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, “Altı yıldır faaliyette bulunan Süleymanpaşa Konservatuarımızın çalgı yapım atölyesi, bugüne kadar yaptığı işleri burada sergileme imkanı buldu. Süleymanpaşa için bu ilktir. Benim içinde bir ilk. İlk defa böyle bir sergiyi geziyorum. Bu sergide Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Klasik Müzik, Batı Müziği çalgılarından örnekler görüyoruz. Çizimlerinden, malzemelerinden, yapım aşamalarına kadar Süleymanpaşa Belediye Konservatuar öğrencilerimizin emeği geçti. Ayrıca Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı,  Süleymanpaşa’yı Klasik Türk Müziği çalgılarından olan Türk Müziği üslubunu en iyi yansıtabilen, Klasik Kemençeyi Süleymanpaşa’da bir marka haline getirmek için çalışıyor. Yani Klasik Kemençe deyince Süleymanpaşa’nın akla gelmesi için emek veriyorlar.” diye konuştu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10