Sürücülere kar uyarası

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücüleri uyardı ve mecbur kalınmadıkça sürücülerin özel araçlarını kull

Çerkezköy 18.01.2016 15:59:00 0
Sürücülere kar uyarası

Karlı ve buzlu havalarda sürücülerin dikkat etmesi gereken konulara değinen Kuş, "Karlı zeminlerde yola en iyi tutunmayı kış lastikleri sağlıyor. Ayrıca bu lastiklerin sadece kar ve buzlu zeminde değil, hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü durumlarda daha iyi frenleme ve tutunma performansı verdiğini unutmamalıyız. Karda araç kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur sürüş stilinizi değiştirmek olmalı. Aracınızı asfaltta kullandığınız şekilde kullanmanız kontrolü kaybetmenize neden olabilir. Çünkü zemin buzlu olduğu için çok dikkat etmek gerekmektedir ve bu yüzden fren ve gaz pedalının sert kullanımından ve ani direksiyon hareketlerinden mutlak surette kaçınılmalıdır.”dedi.

SİS LAMBALARINIZI YAKIN

Kar yağışı durumunda sürücülerim mutlaka sis lambalarını ve farlarını da yakmaları gerektiğini belirten Kuş, “Yoğun kar yağışı durumunda trafikte diğer sürücüleri uyarmak için sis lambalarınızı ve farlarınız yakmanız doğru bir davranış. Don olayının yaşandığı bölgelerde, silecekler ile camın arasına bir karton koymanız cama yapışmalarını engelleyecek ve daha hızlı bir şekilde yola çıkabilmenize imkan sağlayacaktır. Görüş alanınızı tamamen kapatan buğu ise kış günlerinin diğer sıkıntısı. Camlarınızda oluşan buğudan, araç kaloriferinden gelen sıcak havayı ön cama üfleterek kurtulabilirsiniz. Klimalı araçlarda ise klimayı çalıştırıp ön cama üfletmeniz yeterli olacaktır. Yeni model araçların çoğunda bu sorundan tek bir düğmeye basarak kurtulabiliniyor.” 


0282 726 91 91
0282 747 65 10