Eğitim Kampüsüne okul istedi

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Eğitim Kampüsü projesi kapsamında buraya okul yapması için Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ÇTSO) destek istedi.

Çerkezköy 19.01.2016 18:24:00 0
Eğitim Kampüsüne okul istedi

2016 yılı için TOBB Başkanından söz aldıklarını belirten ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, "Eğer TOBB olmazsa, biz kasamızdaki para ile okul yapmak için gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.
ÇTSO Meclis Toplantı Salonu’nda meclis üyeleri ve oda yönetimi ile bir araya gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Eğitim Kampüsü alanını Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettiklerini ve  iş adamlarından Ahmet Çetin ve eşi Seval Çetin ile Eğitim Kampüsü’ne Fen Lisesi yapmaları konusunda protokol imzaladıklarını söyledi. ÇTSO'dan bir okul sözü almaya geldiklerini belirten Kaymakam Kubilay, ardından eğitim Kampüsü hakkında ÇTSO üyelerine kısa bir tanıtım yaptı.

BİZ YAPARIZ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile okul konusunu görüştüklerini belirten ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, “İlçemizde Metal İş Sendikası da Çerkezköy’e bir okul kazandırma sözü verdi. Belediyemizden de okul sözü istiyoruz. Biz ÇTSO olarak eğitime destek veriyoruz. Yeni okulların gerekliliğinin de farkındayız. 2016 yılı için TOBB Başkanımızdan söz aldık. Eğer TOBB olmazsa, biz kasamızdaki para ile okul yapmak için gerekli girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.
YOLUNU SUYUNU YAPARIM
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, belediyenin maddi sıkıntıları olduğunu belirterek, “Şu an için okul sözünü veremem. Fakat yapılacak okulun yolunu suyunu yapmak benim görevim. İlçemizde ciddi anlamda eğitim yatırımı ihtiyacı var. Büyükşehir Belediyesi 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında önümüzdeki aylarda Kızılpınar Mahallesi’nde ortaokul temeli atacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da ciddi anlamda Çerkezköy’e okul yatırımı yapması gerekiyor. Herkese söylüyorum. Çerkezköy’e okul lazım” ifadelerini kullandı.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10