Doktor sorununu meclise taşıdı

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ il genelinde, özellikle de ilçe hastanelerinde uzman doktor sayısını yetersiz olduğunu belirterek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na yazılı yanıtla

Bölgede Gündem 20.01.2016 15:29:00 0
Doktor sorununu meclise taşıdı

Uzman doktor yetersizliğine değinen Köprülü, "İlçe hastanelerindeki uzman doktor sıkıntısı vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Konuyla ilgili olarak birçok kez Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunmamıza rağmen, sorunun çözümüne katkı sağlayacak bir çalışma yapılmadı” dedi. 

ÇERKEZKÖY'DE İÇİNDE
Köprülü, "Tekirdağ ili, Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy, Ergene, Kapaklı, Saray, Hayrabolu, Marmaraereğlisi, Malkara, Şarköy ve Muratlı ilçelerinde uzman doktor ve sağlık personeli sıkıntısı vardır.İlimiz nüfusunun 1 milyona yaklaşıyor olmasına karşılık, bu nüfusun sağlık sorunlarının çözümünü sağlayacak yeterli uzman doktorun olmayışı, hastalara büyük bir mağduriyet yaşatmaktadır. İlçelerdeki hastalarımız tedavi için kent merkezine, yeterli olmaması durumunda ise başka şehirlere gitmekte, ameliyatlar için günlerce beklemek durumunda kalmaktadırlar.AKP hükümetleri dönemlerinde, bu partinin yetkilileri tarafından seçim süreçlerinde birçok konuda olduğu gibi, Tekirdağ ilimiz için sağlık alanındaki sorunlarının giderileceği vaatlerinde bulunulmuş, yakın tarihte başta Şarköy ve Malkara olmak üzere ilçelerimize yeni devlet hastaneleri yapılacağı söylenmiştir." diye başladığı soru önergesinde  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti. Yukarıda sayılan ilçelerde uzman doktor sayısı nedir? Hangi branşlarda uzman doktor mevcuttur? İlçelere göre dökümü nedir? Bu ilçelerdeki aile hekimi sayısı kaçtır? Yine bu ilçelerde bulunan hemşire, ebe, sağlık memuru sayısı kaçtır?İlçelerde uzman doktor ve yardımcı sağlık personeli bulunmadığının tespiti halinde bu kadrolara atama yapılacak mıdır? Bununla ilgili bir kadro çalışması mevcut mudur?Şarköy ve Malkara’ya yapılması planlanan yeni devlet hastanelerinin son durumu nedir? Bu hastaneler ne kadar zaman içerisinde hizmete girecektir? Tekirdağ ilimiz için planlanan sağlık yatırımları nelerdir?

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10