Bir haftada 5 hayata umut oldular

Özel İrmet Hastanesi'nde bir hafta içinde 2 aynı organ nakli operasyonu yapıldı ve alınan organlar 6 kişiye umut oldu.

Çerkezköy 20.01.2016 17:08:00 0
Bir haftada 5 hayata umut oldular

Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi’ne gelen ve geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 79 yaşındaki erkek hastanın iki böreği, ailesinin onayıyla alındı ve böbrek nakli bekleyen iki hastaya gönderildi. Aynı hastanede geçen haftada beyin ölümü gerçekleşen  69 yaşındaki bir hastanın organları 3 kişiye umut olmuştu.
YAŞ SINIRI YOK
Organ bağışı konusunda insanların her geçen gün daha da bilinçlendiğine dikkat çeken Özel İrmet Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölümü Uzmanları Dr. Yasin Esen ve Dr. Dilek Köse, organ bağışında herhangi bir yaş sınırı olmadığını ve beyin ölümü tanısı konan vakalarda, kullanılabilir durumda olan tüm organlar bağışlanabileceğini söylediler.

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi'ne kaldırılan 79 yaşındaki adı açıklanmayan erkek bir hasta yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine hastane yönetimi, organ bağış konusunda aileyle görüştü. Ailenin organ bağışına onay vermesinin ardından doktorlar hemen İstanbul’daki Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçti.

2 BÖBREĞİ ALINDI
Gelen uzman ekip tarafından hastanın iki böbreği alındı. Ardından böbreklerden biri Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne, bir diğeri de Özel Gazi Osman Paşa Hastanesi’ne gönderildi.
78 yaşındaki erkek hastanın beyin kanaması geçirdiğini belirten Özel İrmet Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölümü Uzmanları Dr. Yasin Esen ve Dr. Dilek Köse, kan değerlerini normale döndürüp hastayı ameliyata alabilmek için yaklaşık 15 ünite plazma verdiklerini belirterek, "Sonrasında hastayı ameliyata aldık fakat ameliyat istediğimiz gibi geçmedi ve hastaya beyin ölümü tanısı koymak zorunda kaldık.Ailesinden aldığımız iznin ardından hemen İstanbul’daki Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçtik. Bizden istedikleri testlerin sonuçlarını kendilerine gönderdik ve hastanın yalnızca iki böbreğinin bağışlanabileceği tespit edildi. İstanbul’dan gelen ekip, iki böbreği aldı. Böbreklerden biri Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne bir diğeri de Özel Gazi Osman Paşa Hastanesi’ne gönderildi” dediler.
3 ORGANI BAĞIŞLANMIŞTI
Yaklaşık bir hafta önce beyin kanaması geçiren ve yapılan operasyona rağmen beyin ölümü gerçekleşen 69 yaşındaki erkek hastanın bir böbreği, karaciğeri ve korneaları İrmet Hastanesi'nde İstanbul’daki Bölge Organ Koordinasyon Merkezi'nden gelen özel ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonla alınmış ve 3 hastaya umut olmuştu. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10