Çerkezköy mesaisi karanlıkta başladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, dün sabah saat 05.30'da Tekirdağ'daki evinden çıktı ve güneş doğmadan mesaisine Çerkezköy'den başladı.

Çerkezköy 21.01.2016 09:54:00 0
Çerkezköy mesaisi karanlıkta başladı

Her ayın bir günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmet Binalarında çalışmalarını sürdürme kararı alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bu kapsamda dün Çerkezköy'e geldi.

05.30'DA YOLA ÇIKTI
Sabah saat 05.30'da Tekirdağ'daki evinden çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy'e geldi ve ilk olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamında ziyaret etti. Ardından Albayrak, Akay ve beraberindekilerle mahalle ziyaretlerine çıktı.

OKULUN TEMELİ 5 ŞUBAT GÜNÜ ATILMACAK
İki başkan, Kızılpınar Mahallesi'ndeki bir kahvede muhtar Ahmet Milli e mahalle sakinleri ile bir araya geldi.Mahalle hakkında bilgiler alan Albayrak, Kızılpınar'ın da diğer mahalleler gibi iyi hizmet alacağını söyledi.  Çerkezköy ve Kızılpınar’da Büyükşehir Belediyesinin yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi veren Albayrak,  "Altyapı çalışmalarını yapan tek Büyükşehiriz. Kızılpınar'a da yakında başlayacağımız altyapı çalışmaları en az 50 yıl hizmet edecek. 11 İlçeye 11 okul projesinde de okulu Kızılpınar’a yapacağız. Okulun temelini de 5 Şubat günü atacağız.” dedi. Ardından Çerkezköy Belediey Başkanı Vahap Akay ile birlikte Veliköy Mahallesi Muhtarı Ersan Albayrak'ı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,burada muhtar Albayrak'tan  mahallenin sorunları hakkında bilgiler aldı. Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile ilgili kısa bir bilgi veren Başkan Albayrak Veliköy Mahallesinin de diğer mahalleler gibi Büyükşehir Belediyesinden en iyi hizmeti alacağını belirtti.

KAYMAKAM KUBİLAY'I ZİYARET ETTİ
Başkan Albayrak, ardından  Çerkezköy Kaymakamı  Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etti. Kubilay’ın yeni yılını kutlayan Başkan Albayrak, belediye faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Albayrak, her ay ilçe ziyaretlerinin devam edeceğini söyleyerek, 2016 yılının Çerkezköy'de de hizmette atılım yılı olacağını belirtti. İlçe hakkında bir süre görüş alışverişi yapıldıktan sonra Kubilay, ziyaretten dolayı teşekkür etti.
MAKAMINA GEÇTİ
Ziyaretlerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmet Binasına geçti. Burada personelle sohbet eden Albayrak, çalışmalarını burada sürdürdü.

RAYLI SİSTEME GEÇEBİLİRİZ
Albayrak, Çerkezköy'deki çalışma programı kapsamında Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Tekirdağ Toplu Taşıma Rehabilitasyonu projesinin tanıtımına da katıldı. Toplantıda,Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Bayram, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Gümüş ve İmdat Özgör, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Halim Ceylan ve bölgede toplu taşımacılık yapan kooperatif üyeleri de hazır bulundu.

ÜYELERE TANITILDI
Burada, Pamukkale Üniversitesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan ‘Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Taşıma Rehabilitasyon Projesi’nin Çerkezköy-Kapaklı Kent İçi Taşımacılık Bölümü’ Çerkezköy ve Kapaklı’da toplu taşımacılık yapan Kooperatif Başkanları ve üyelerine tanıtıldı.Programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, toplantının amacının fikirlerin ortaya konularak Çerkezköy ve Tekirdağ halkına daha doğru ve akıcı bir toplu taşıma hizmeti sağlanması olduğunu belirtti.Akay, “Bunu yaparken mevcut toplu taşımacılık yapan esnafımızı mağdur etmemeliyiz. Fakat asıl olan halkımızı daha nasıl memnun ederiz düşüncesi ve anlayışıyla hareket etmektir. Toplantıda bunları konuşacağız. Siz de görüşlerinizi sunacaksınız. Yılların alışkanlıklarını ve sistemini değiştirmek kolay değil. Fikir çatışmaları da mutlaka yaşanacak. Yeni öneriler gündeme gelecek. Bunlar zamanla gelişecek, olgunlaşacak ve daha iyi yerlere gelecek” dedi.

RAYLI SİSTEM GÜNDEMDE
Tekirdağ nüfusunun her yıl Şarköy nüfusu kadar arttığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bu hızlı nüfus artışı yeni sorunları da beraberinde getiriyor. Bu sorunlardan biri de ulaşım sistemidir. Ulaşım sistemimizin yeniden rehabilite edilmesine ihtiyaç var. Yeni kurulan 14 Büyükşehir Belediyesi için de Ulaşım Koordine Merkezi’ni ilk kuran biziz. UKOME’yi kurduktan sonra Pamukkale Üniversitesi ile 10 ay 20 gün süren ortak bir çalışma yaptık. Tekirdağ’ın ilçe ilçe, köy köy MR’ını çektik. Ulaşım ile ilgili tüm verileri topladık. Bugün sizlerle bu verileri paylaşacağız. Görüş ve önerilerinizi alacağız. ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile değil, ‘biz yaptık oldu’ mantığı ile hareket ediyoruz, Bizim kimsenin ekmeği ile oynamak gibi bir düşüncemiz yok. Hep birlikte vatandaşımıza daha iyi, kaliteli ve modern hizmeti verebilmenin derdindeyiz. Belki yarın öbür gün raylı sisteme de geçebiliriz. Çünkü vatandaş bunları istiyor. Tabi bunları yaparken mevcut sistemde çalışan arkadaşlarımızda da rahatsızlıklar olacak. İnşallah yapılacak değişiklikler hem vatandaşlarımızı hem de kooperatiflerimizi memnun edecektir” diye konuştu.
İNDİRİRKEN DURAKTA, BİNDİRİRKEN HER YERDE
Programda son konuşmayı ise Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan yaptı. Proje ile ilgili bilgi veren Ceylan, “İl genelinde toplu taşıma ile ilgili problemleri belirlemek ve çağdaş toplu taşıma planlaması hazırlamayı amaçladık. Mevcut güzergah ve durak yerlerini belirledik. Hat verimliliğinin artırılması kapsamında fikirler geliştirdik” dedi. Çerkezköy ve Kapaklı’da toplu taşıma kapsamında yaşanan başlıca sorunlara değinen ve bölgede ihtiyaçtan çok daha fazla aracın çalıştırıldığına dikkat çeken Ceylan, “Kazanç sağlamak isterken kamu hizmeti yapıldığı unutuluyor. Belli saatlerden sonra hizmet verilmiyor. Araçlarda klima çalıştırılmıyor. Ani duruş ve kalkışlarla trafik tehlikeye sokuluyor. Durak dışı yolu indirip bindirliyor. Yolcu indirirken durakta, bindirirken her yerde gibi bir politika izleniyor. En önemlisi de burada hala akıllı kart uygulamasına geçilmemiş olmasıdır” dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10