Herkes üzerine düşeni yapmalı

Çerkezköy Belediye Meclisi Salonunda 'Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi' toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, "Temiz bir çevre hepimizin özlemi. Bu nedenle bu konuda yalnÄ

Çerkezköy 21.01.2016 17:58:00 0
Herkes üzerine düşeni yapmalı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi İşbirliğince dün Çerkezköy Belediye Meclisi Salonunda vatandaşlara yönelik 'Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi' toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanvekili Serap Uluç, Çerkezköy Belediyesi Çevre Mühendisi Furkan Tülin ve vatandaşlar katıldı.

GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRALIM
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantıya geçildi. Toplantı’nın açılış konuşmasını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Akay, “Temiz bir çevre hepimizin özlemi. Bu nedenle bu konuda yalnız belediyeler değil herkes yaşadığı yerin temiz olması konusunda üzerine düşeni yapmalı.Çerkezköy Belediyesi olarak çevreye duyarlı bir belediyeyiz ve çevre temizliğine çok önem veriyoruz.Çerkezköy olarak en büyük sıkıntımız hafriyat alanlarını yok denecek kadar az olması nedeniyle hafriyat döküm alanları sıkıntısı çekiyoruz. Kapaklı yakınlarında hafriyat döküm alanları arıyoruz. İlçemizde iyi bir çevrenin oluşumu konusunda temizlik araçlarımızla bir şeyin altını çizdik. Bu da halkımızın çevre konusunda gerekli hassasiyeti göstermesi konusudur. Ambalaj atıklarının çöp değildir ve bunları geri dönüşüme kazandırmak istiyoruz.

Moloz atıklarını atacak yerimiz olmadığı için bunu da geri dönüşüme kazandırıyoruz. İyi bir çevrede yaşamak için çevre temizliğinin çok önemli olduğunu bildiğimiz için gelecek kuşaklara temiz ve iyi bir çevre bırakmak bizlerin görevi. Bu nedenle her türkü atıkların bir geri dönüşümü var bunları geri dönüşüme kazandıralım.”dedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanvekili Serap Uluç  ise, Çevre konusunda belediyelerin ve vatandaşların neler yapması gerektiği anlattı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10