Kapaklı Ziraat Odası kurulması zor gözüküyor

Tekirdağ Ziraat Odası'nın İl Koordinasyon Toplantısı Çerkezköy'de yapıldı.Toplantıya Tekirdağ il ve ilçe Ziraat Odası Başkanları katıldı. Burada gazetecilerin Kapaklı'ya Ziraat Odası kuru

Çerkezköy 25.01.2016 17:31:00 0
Kapaklı Ziraat Odası kurulması zor gözüküyor

Çerkezköy Ziraat Odası’ndaki İl Koordinasyon  Toplantısına, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Bölge Sorumlusu Hüseyin Darcan, Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Çorlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Yavuz, Şarköy Ziraat Odası Başkanı Ömer Düzgen, Saray Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çınar, Muratlı Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu, Hayrabolu Ziraat Odası Başkanı Bülent Can ve Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz ile üyeler katıldı.

Tekirdağ Ziraat Odası İl Koordinasyon Toplantılarını her ay farklı bir ilçede yaptığını belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Darcan, "2016 yılının ilk toplantısına Bende katılarak Oda başkanlarımızla bir araya gelmek istedim. İnşallah burada alınacak kararlar çiftçilerimiz için hayırlara vesile olur. Bugün burada tarımsal faaliyetlerde kullanılan zirai ilaçların fiyatlarını belirleyeceğiz. 8 Oda başkanımız buradalar. Bugüne kadar her Oda, zirai ilaçlarını istediği bayiden alıyordu. Toplantıda bu konuyu görüşüp tek bir bayii belirleyeceğiz ve buradan toplu alımlar yaparak maliyeti aşağılara çekeceğiz. Böylece çiftçimiz zirai ilaçları çok daha ucuza temin edebilecek” dedi.

AİDATLAR FARKLI
Tekirdağ genelindeki Ziraat Odasında aidat ücretlerinin farklı olduğunu belirten Darcan, “Toplantıda bu konuyu da masaya yatıracağız. Bundan böyle her oda farklı aidat toplamayacak. Burada bir aidat ücreti belirlenecek ve her oda üyelerinden aidat olarak bu ücreti talep edecek. Burada alınan karar dışında aidat ücreti uygulanmayacak” dedi.
Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, toplantıda alınan kararların detaylı bir şekide yapılacak olan basın açıklamasıyla duyurulacağını belirtti.
KAPAKLI'YLA ODA KURULMASI ZOR
Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, bir sivil toplum kuruluşu ziyaretinde "İlçemizde hala Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ya da Ziraat Odası yok. Ziraat Odası’nın kurulması adına gereken altyapı çalışmalarını tamamladık. Yakında Bakanlığa gerekli başvurumuzu yapacağız” demişti. Gürbüz'ün bu sözleri üzerine basın mensupları Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Bölge Sorumlusu Hüseyin Darcan'a 'Kapaklı’da Ziraat Odası kurulacak mı?' diye sordu. Darcan ise, "Mümkün değil. Yeni kurulacak Ziraat Odalarında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı en az bin üye şartı aranıyor. Zaten Çerkezköy ve Kapaklı’daki çiftçi sayısı toplamı yaklaşık 670. Kapaklı’da ayrı bir Ziraat Odası kurulması maliyetli bir iş. Çerkezköy Ziraat Odası’nda kayıtlı 70 bin dekar tarım arazisi var. Bu da yıllık 70 bin lira aidat geliri demektir. Kapaklı’da ayrı bir oda kurulursa bu gelir de ikiye bölünecek. Sizin yeni odada en az 2 memur çalıştırmanız gerekiyor. Bu gelirle siz memurların maaşını bile veremezsiniz. Üstelik her geçen gün bölgedeki çiftçi sayısı da azalmaktadır. Dolayısıyla ne olursa olsun, Kapaklı’da ayrı bir oda kurulması söz konusu dahi olamaz” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10