O köprü yıkılacak

Çerkezköy'de her şiddetli yağmur yağışı sonrası herkesin yüreğini ağzına getiren ve taşkın yaşanmasında büyük payı olan Hükümet Caddesi üzerindeki köprünün yıkılarak yeni

Çerkezköy 28.01.2016 16:10:00 0
O köprü yıkılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın üzerinde sürekli durduğu ve taşkınların önlenmesini için yıkılıp yenisinin yapılmasının şart olduğunu belirttiği Hükümet Caddesi üzerindeki Hasan Uğurlu köprüsü ile ilgili somut adımlar atılıyor.
Taşkının önüne geçmek için DSİ'ye defalarca yazı yazan  Çerkezköy Belediyesi, yazılarına uzun süre cevap alamamıştı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuyu sürekli gündemde tutmasının ardından DSİ'den beklenen cevap geldi ve köprünün yer tesliminin yapılması ve gerekli trafik tedbirlerinin alınması halinde çalışmalara başlayacağını bildirdi. Böylelikle köprüyle ilgili olarak Çerkezköy Belediyesi ile DSİ arasındaki kriz çözüldü.

YER TESLİMİ YAPILDI
Köprünün yer tesliminin yapıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Gerekli trafik tedbirlerini de aldık. Artık top DSİ’dedir. Hava koşullarının uygun hale gelmesiyle birlikte çalışmalara başlayacaklarını belirttiler. Temennimiz en kısa zamanda çalışmalara başlamaları ve yeni köprüyü vatandaşların kullanımına açmalarıdır” dedi.
HÜKÜMET CADDESİ GENİŞLEYECEK
Akay, sözlerini şöyle sürdürdü: "DSİ’nin köprüyü yıkıp yeniden yapacağı süre zarfında Çerkezköy Belediyesi de Hükümet Caddesi’nde düzenleme çalışmaları gerçekleştirecek. Hükümet Caddesi’ni daha da genişleteceğiz. TREDAŞ ve TESKİ ile görüştük. TREDAŞ caddedeki elektrik hatlarını yer altına alacak, TESKİ de bölgeden geçen asbest boru hattını yenileyecek. Biz de yol ve kaldırım çalışmalarımızı tamamlayıp caddeyi genişleteceğiz. Bu süre zarfında Hükümet Caddesi trafiğe kapalı olacaktır”
LOJMANLAR KONUSU
Askeri Lojmanlar ve Atatürk Viyadüğü altındaki kavşakta gerçekleştirilen düzenleme çalışmaları hakkında da konuşan Akay, “Lojmanlar konusunda Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kendilerine son teklifimizi yapacağız. Sonrasında da verecekleri karara göre hareket edeceğiz. Yeni kavşakta da genişletilme çalışmaları yapılıyor. Böylece araçlar daha kolay ilerleyebilecek” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10