CHP lideri hakkında suç duyurusunda bulundular

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin 35. Kurultay konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Tekirdağ

Tekirdağ 29.01.2016 12:45:00 0
CHP lideri  hakkında suç duyurusunda bulundular

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ve beraberindeki partililer, sabah saatlerinde Tekirdağ Adliyesi'ne gelerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunduktan sonra basın açıklaması yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, "
Yasal hakkımızı kullanmak için bir girişimde bulunduk, arkadaşlarımla birlikte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Talebimiz kısaca şudur: Cumhurbaşkanına hakaret suçlarından şüpheli hakkında gerekli tahkikatın yapılarak kamu davası açılmasını istiyoruz. Delil olarak, şüphelinin 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı’nda ve 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM’de CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmalar ile Twitter hesabından yaptığı paylaşımları sunduk. Biz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun TCK’nın 299’uncu maddesinde hükmünü bulan “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçunu alenen ve tekrar tekrar işlediğini düşünüyoruz. Bize göre suç Cumhurbaşkanına hakaret suçu sübut bulmuştur."dedi.
AĞIR BİR HAKARETTİR
O sözleri, hakaret içerdiği ve gerçekten hiçbir ağza yakışmadığı için tekrar etmek istemediğini belirten Akçay, " Suç gördüğümüz tüm cümlelerini dosyada gösterdik. Herhangi bir kişi için de ileri sürülemeyecek bu sözlerin toplumun göz önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkinliğini ve yetkisini halktan ve demokrasiden alan bir Cumhurbaşkanı için ifade edilmesi düşünce özgürlüğü olarak kabul edilemez.  Bu konudaki tavrımız bellidir; düşünce özgürlüğüne evet, hakarete hayır.Kemal Kılıçdaroğu’nun, sarf ettiği hakaretler, en temel anayasal hakkım olan seçme özgürlüğümü kullanarak sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermiş vatandaşlar olarak, bize de yöneltilmiştir, bu biz vatandaşlara yönelik de ağır birer hakarettir.  Bu hakaretler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının da açık bir göstergesidir. Hakaret eden kişinin aynı zamanda temsil kabiliyeti bakımından ülkedeki en büyük ikinci partisinin ve ana muhalefet lideri olması, durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne sermektedir.   Siyaset her şeyden önce hizmet, halkla iletişim ve diğer partilerle diyalog kurma becerisidir. Siyasetçi nezaket kuralları olan, edep dairesini gayet iyi bilen ve sözünün nereye gideceğini hesap eden insandır. Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza yakışıksız ifadeler kullanan CHP Genel Başkanı öncelikle aynaya bakmalı ve kendindeki eksikliği aramalıdır. CHP’nin siyaset dilini bu kadar seviyesizleştirmesini protesto ediyoruz. Böyle bir muhalefet dilinin ne CHP’ye, ne de Türkiye’ye faydası yok. Böyle bir üslubu CHP'ye oy verenlerin bile kaldıramayacağı aşikârdır."

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10