Genç girişimcilerden ziyaret

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İbrahim Karağöz ve TOBB Tekirdağ İl Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hülya Perin, kurul üyeleri ile birlikte Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysanâ€

Çorlu 29.01.2016 16:30:00 0
Genç girişimcilerden ziyaret

Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu hakkında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a bilgi veren Başkan Perin, İl Genç Girişimciler İcra Kurulu’nun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde oluşturulan ve TOBB Yönetim Kurulu’nun alacağı kararlara katkıda bulunan bir yapıya sahip olduğunu belirterek istişari bir kurul olduklarını dile getirdi.

Tekirdağ İl Genç Girişimciler İcra Kurulu’nun Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy, Malkara, Hayrabolu Ticaret Odası bünyesindeki 18 - 40 yaşları arasındaki 17 kişiden oluştuğunu dile getiren Perin, kurulun genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağladığını söyledi.
ÇORLU BÜYÜYOR

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise genç girişimcilerin kendisini ziyaret etmelerinden dolayı memnun olduğunu ifade ederek, gençlerin çok çalışıp yol almasının Çorlu için, Tekirdağ için ve Türkiye ekonomisi için çok önemli olduğunu belirtti. Yeni açıklanan sayım sonuçlarına göre Çorlu’nun nüfusunun 245 bin 588 olduğunu ve Çorlu’nun büyük bir hızla büyüdüğünü belirten Başkan Baysan, “Ben ilk kez belediye başkanı olduğumda nüfus 60.000 dolaylarında idi. Nüfusumuz, 26 yıl içinde nereden nereye gelmiş. İnsanlar bulunduğu yerde gelişimin farkında olamıyor. Ancak dışarıdan gelen kişiler büyümenin ve gelişmenin farkında oluyor. Çorlu’nun artık bir sanayi kenti olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Tekirdağ’ın birinci hedefinin sadece Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlı mühendislik fakültesi değil de bağımsız, teknik bir üniversite kurulması olmalıdır. Sizin de genç girişimciler olarak en büyük isteğinizin bu olması gerekir. Katıldığınız bütün platformlarda bu konuda diretmelisiniz. Gençliğiniz, girişimci yapınız ve oluşturduğunuz ortak akıl sayesinde faaliyetleriniz ülkemiz ekonomisi için çok faydalı olacaktır. Sizlere, vizyon yaratma konusunda profesyonel bir danışmanlık almanızı tavsiye ederim. Bunun ileride sizlere çok faydası olacağını düşünüyorum” dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10