Eczacılar 'nöbet' için toplandı

Nöbetçi eczanelerde ilaç sırasında bekleyen vatandaşların tepkisi üzerine 4'ü Kızılpınar'da 30 eczanenin bulunduğu Çerkezköy'de, Tekirdağ Eczacılar Odası'nın aldığı karar doğrultusunda

Çerkezköy 29.01.2016 16:43:00 0
Eczacılar

Sanayi ile birlikte nüfusu her geçen gün artan ve TÜİK'nin yayınladığı son verilere göre 10 bin 507 kişi artarak nüfusu 133 bin 626'ya çıkan Çerkezköy'de, vatandaşların yaşadığı nöbetçi eczane sıkıntısının çözümü için eczacılar bir araya geldi. Yapılan toplantıda Cumartesi günü nöbetçi eczane sayısı 3'e çıkartıldı.

ÇALIŞMA İKİ AY SÜRDÜ
Tekirdağ Eczacılar Odası üyeleri, Gabralı Otel’de düzenlene toplantıda bir araya geldi.Tekirdağ'ın artan nüfusuyla birlikte nöbetçi eczanelerle ilgili alınacak kararlar görüşüldü. 3 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Tekirdağ Eczacılar Odası Başkanı aczacı Tolga Çetinkaya,  “Yönetim olarak ilimizin en yoğun yerleşim yerleri olan ve devamlı göç alan Çerkezköy,Çorlu, Süleymanpaşa ve Kapaklı ilçelerinde hafta sonları artan reçete sayısı karşısında vatandaşların bir an önce ihtiyaçlarının karşılanması için önce oda yönetimi olarak bir çalışma yaptık. Bu çalışmamız aralıksız olarak yaklaşık 2 ay sürdü. Sonra bu çalışmamızı komisyonda görüştük ve ardından da alınan kararı Çerkezköy’de yaptığımız toplantıda odamız üyesi meslektaşlarımıza aktararak bilgilendirdik."dedi.
CUMARTESİ 3, PAZAR 2
Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılan toplantıda Çerkezköy,Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerinde Cumartesi ve Pazar günleri iki eczane nöbetçi kalıyordu. Bundan böyle Cumartesi günleri  bu ilçelerimizde 3 eczane nöbetçi kalacak.Pazar günleri de 2 eczane nöbetçi kalacak.Nöbetçi eczaneleri de hastane ve çarşı olarak  iki grup olarak yaptık. Nöbete kalacak olan eczanenin biri Devlet Hastanesine yakın yerde olan ile diğerleri çarşıda olacak.
HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU 19.00 KADAR AÇIK KALACAK
Ayrıca Kızılpınar Mahallesin e hafta içi ve hafta sonu nöbetçi eczane kalmıyordu. Bunların mesaisini de uzatarak hafta için ve hafta sonu saat 19.00’a kadar açık kalarak hizmet verecek. Çerkezköy’de hafta içi yine bir eczane nöbetçi kalacak. Kapaklı ilçemizde de Çerkezköy ilçe merkezindeki nöbet sistemi uygulanacak. Cumartesi günleri üç eczaneyi nöbetçi bırakmamızın esas nedeni özellikle Cumartesi günleri haftanın en yoğun reçete sayısının olduğu gün olmasıdır.Cumartesi günleri nöbetçi eczane sayımızı üçe çıkararak bundan böyle hasta yakınlarının da nöbetçi eczaneler önündeki yığılmalarını önleyeceğiz ve her ihtiyaç sahibi fazla beklemeyerek ihtiyaçlarını karşılayabilecektir. Şu anda Çerkezköy’ün artan nüfusuna göre ilçede eczane sayısı az. Şu anda yaptığımız nöbet çizelgesini ileride duruma göre nöbetçi eczane sayısını arttırabileceğiz. Nöbetçi eczane artışıyla birlikte vatandaşlarımızın bu konudaki taleplerine cevap verdiğimize inanıyoruz. Eczacılar olarak biz her zaman halkımıza en iyi şekilde hizmet vermek için çabalıyoruz ve bu konuda da üzerimize düşeni de en iyi şekilde yaptığımıza inanıyoruz.”diye konuştu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10