Eğitimcilere seminer

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gelişim Üniversitesi işbirliği ile ilçedeki okul yöneticilerine 'Kurum İçi ve Kurum Dışı Bilgi ve Beceri Geliştirme' semineri düzenledi.

Çerkezköy 3.02.2016 16:09:00 0
Eğitimcilere seminer

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müzeyyen Sevtap Aytuğ'un konuşmacı olduğu seminere Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz,İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman ile  Okul Müdürleri ve  yardımcıları katıldı.

İYİ BİR İMAJ
Kurum çalışanlarının hedef kitle üzerinde gerek kurum içinde, gerek kurum dışında iyi bir imaj oluşturmak zorunda olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Müzeyyen Sevtap Aytuğ, "İçten ve dıştan gözlem yapmaktadırlar.Burada temel amaç çevrede yer alan kişi ve kuruluşlarla uyumlu ve olumlu ilişkiler kurmak, insan, toplum bütünleşmesini yaratmak, halkla ilişkilerin temel amacıdır.”dedi.
Almanya'da yapılan bir araştırmadan bahseden Doç.Dr. Müzeyyen Sevtap Aytuğ,  "İşlerinden memnun olan çalışanların yüzde 82’si kendilerini kurumları hakkında her zaman için “çok iyi” bilgilendirilmiş olarak hissetmektedirler. Buna karşın işinden memnun olmayan kişilerin yüzde 77‘si kurumlarından yeterli bilgi alamadıklarını vurgulamışlardır. Bu araştırma sonuçları, kurumun çalışanlarının verimliliklerinin artması için kurum içi iletişimin ne kadar etkili olduğunu göstermektedir. Dahili iletişim sık sık kurum içi halkla ilişkiler veya insan ilişkileri şeklinde de kullanılmaktadır. Halkla ilişkiler bir bakıma toplum içinde belirli gruplarla insancıl ilişkilerin geliştirilme sanatıdır. İnsan ilişkilerinin temel amacı kurumda “mekanik ve ekonomik” insan yerine “mutlu ve sosyal insan” imajını yaratmaktır.” dedi.
DİYALOG ÖNEMLİ
Doç Dr. Aytuğ, kurum içindeki idarecilerin, kurum dışındaki halkla ilişkileri, kurumla olan diyalogu daha iyi ve üst düzeye çıkararak mutlu bir çevre oluşmasını sağlayacağını belirterek, “Halkla İlişkiler mutlu bir çevre amacını güder. Çevrede yer alan kişi ve kuruluşlarla uyumlu ve olumlu ilişkiler kurmak, insan, toplum bütünleşmesini yaratmak, halkla ilişkilerin temel amacıdır. Bu yapısıyla “mutlu insan” sloganını benimseyen insan ilişkileri ile “mutlu çevre” yaratmak isteyen halkla ilişkilerin özetle birleştikleri görülür.Halkla ilişkiler ile insan ilişkileri arasındaki başlıca ortak nokta ise saptadıkları hedefin ve geri bildirim sürecinin benzerliğidir. Her ikisi de kurumun hedef kitlesinde hem iç, hem de dış grupları dikkate alır. İnsan ilişkileri daha çok iç grubu hedef almaktır.”ifadelerini kullandı 


0282 726 91 91
0282 747 65 10