TIR Parkı taşınsın önerisi

TIR Parkı ve Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü binasını bulundukları yerden taşımak istediklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "TIR Parkı ve Gümrük Binasını, Velik

Çerkezköy 3.02.2016 17:12:00 0
TIR Parkı taşınsın önerisi

TIR Parkını bulunduğu alandan kaldırmayı istediklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bizim önceliğimiz şehrin girişinden Gümrük, Kamyon Parkı ve TIR Parkını çıkarmaktır. Kamyoncularla görüştük. Onlar da bizimle aynı fikirdeler. Eğer bu planlarımızı gerçekleştirebilirsek, şehrin girişindeki TIR manzarasını da ortadan kaldırmış olacağız” dedi.
Avrupa’dan gelen yabancı şoförlerin navigasyon adresi yazdıktan sonra direk olarak Çerkezköy Gümrüğü’ne geldiğini kaydeden Akay, “Bu insanlara gerekli cezai işlemleri uygulamak da yeterli olmaz. Çünkü bir daha ki sefere yine buraya gelecekler ve yine ceza ödeyecekler. Çünkü ilçeyi bilmiyorlar. Emniyetle de bu konu hakkında defalarca görüştük. Fakat bir sonuç alamadık” dedi.

OSB’LERİN TAM MERKEZİNDE
Akay, “Durumu Kaymakam Bey’e de anlattım. Gümrük binasının bulunduğu alanın Mal Müdürlüğü’ne ait olduğunu ve Gümrük Binasının Veliköy’deki top sahasının bulunduğu alana taşınabileceğini söyledim. Gümrük Binasının etrafına da yap-işlet modeliyle bir TIR Parkı yapılabilir. Gümrük Binasından boşalacak alana da yeni Hükümet Konağı yapılmasını önerdim. Üstelik Gümrük binası ve TIR Parkının Veliköy’deki top sahasının alanına taşınması ilçe için de çok avantajlı olacaktır. Bu alan Çerkezköy OSB, Veliköy OSB, Yalıboyu OSB ve Ergene OSB’nin tam merkezinde bir alandır. Bu sayede TIR’lar şehrin içine de girmemiş olur. Mahalleler içindeki TIR şikayetleri de kesilir” diye konuştu.
TEK ENGEL GÜMRÜK BİNASI
Veliköy’deki bahse konu alanın bir kısmının belediyeye bir kısmının da hazineye ait olduğunu belirten Akay, “Kaymakamlığın yeni Hükümet Binası ile ilgili Tepe alanında da bir düşüncesi var. Şuan ki bina Çerkezköy’e yeterli değil. Bu noktada Kaymakamlık Tepe alanında da bir yer tespitinde bulunmuş. Fakat Veliköy’deki alan yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alan. Buradaki top sahası her yıl sular altında kalıyor. Burayı dolguyla kaplayıp TIR Parkı alanı olarak kullanabiliriz. Yanında da Gümrük Binası yaparız. Zaten Kızılpınar top sahası ihaleye çıkmak üzere. Dolayısıyla top sahası bakımından bir sıkıntı yaşamayacağız. Önümüzdeki tek engel Gümrük Müdürlüğü’nün binasının yeni yapılmış olmasıdır. Gümrük Müdürlüğü de yeni bir bina yapılması halinde projeye sıcak baktıklarını fakat kendilerinin böyle bir bütçelerinin olmadığını kaydetti. Tek sıkıntımız Gümrük Binası’nı kim yapacak?” açıklamalarında bulundu.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10