Çerkezköy için buluştular

Buluştular, yatırımları görüştüler Yaklaşık 3 hafta önce planlanan, ancak programların yoğunluğu nedeniyle gerçekleşemeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile AK Parti Çerkezköy

Çerkezköy 4.02.2016 16:11:00 0
Çerkezköy için buluştular

Parti teşkilatını ziyaret eden Akay'ı, Öğe ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.Görüşmede, nezaketen makam koltuğu yerine Öğe'nin misafir koltuğunda Akay'ın karşısına oturması dikkat çekti. 
DESTEK İSTEDİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  ziyarette, ilçenin sorunlarını dile getirdi ve merkezi idareden Çerkezköy'e yapılması gereken acil yatırımlar konusunda AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve Yönetim Kurulu Üyelerini bilgilendirerek, yatırımlar konusunda destek istedi.
SİYASİ KİMLİKLERİ BİR TARAFA BIRAKTIK
AK Parti  Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ise, "Bizler siyasi kimliğimizi bir tarafa bırakarak bu görüşmeyi  sanayi kenti olan ilçemiz Çerkezköy’ün hizmet alımını hızlandırmak için yapıyoruz.Sıkıntıların çözümü konusunda bizler de üzerimize düşeni yapacağımıza söz veriyoruz. Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de üzerine düşeni yapması gerekiyor.Söz konusu Çerkezköy’e hizmetse Çerkezköy için herkes üzerine düşeni yapmalı.”dedi. 

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dün AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’yi  İlçe Teşkilatında  tek başına ziyaret ederek Çerkezköy’ün  acilen hizmet alımı adına çözüm bekleyen sorunlarının bir an önce çözümlenmesi için destek istedi.

Gazetecilere de açık olan görüşme samimi bir havada geçti. Toplantıda  AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

MEMNUNİYET DUYDUM
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve ilçe yönetiminin kendisini çok samimi şekilde karşılamasından memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bugünkü ziyaretim 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde basın mensuplarımızın Çerkezköy’ün hizmet alımı konusunda iş birliği yapacak mısınız? yaparsanız Çerkezköy daha iyi yerlere gelir önerisi bizleri bugün bir araya getirdi. Her ikimizin de Çerkezköy’ün daha iyi hizmet alması için gereken çalışmayı el birliğiyle yapacağımız konusunda hem fikir olacağımızı umut ediyorum."dedi.

3 TEMEL SORUN
Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün üç ana temel sorunu olduğunu ve bunların acilen çözümlenmesi gerektiğini belirterek, “İlk sorun olarak DSİ ile dere ıslağı sorunumuz var.Karayolları ile bizim ortak düşündüğümüz Kızılpınar’da köprü yapımı konusunda DSİ ile Karayolları topu bir birine atıyor. Kızılpınar'daki birinci köprü karayollarına ait. Bir yıldır yapımı için yazışmalar devam ediyor, ancak bir netice alınamadı.Çünkü burada derenin ıslahı gerekiyor. Bu sorun çözümlenmeli. Bu nedenle Karayolları ile DSİ 'sen yapacaksın' diye topu birbirine atıyor. Bu sorunu çözmemiz lazım.Bu konuda Bakanlığında Karayollarına bir talimatı var. Biz Tepe Köprüsünün yani Atatürk Viyadüğü’nün giriş çıkışları konusunda trafiği rahatlatmak adına ve Altı Yol Kavşağındaki trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak adına Karayollarıyla görüşmeler  yaptık.Ancak izin verilmedi. Altı  Yol kavşağı şu an trafik için riskli. Biz burada iki yönlü giriş- çıkış izni istiyoruz.Bu konuda Karayolları Büyükşehir’e de 'Siz bir viyadük yapın' demiş. Burada dere ıslağı yapılmalı.İstinat duvarlarıyla da bu sorun çözülsün.Çözülmeyecek konuda değil."dedi.

TREDAŞ’IN BELEDİYE İLE İLGİSİ YOK
TREDAŞ’ın belediye’nin bir kuruluşuymuş gibi her elektrik kesintisinde yada elektrik aksaklıklarında vatandaşların devamlı belediyeyi aradığını belirten Akay, “İlçemizde bir de TREDAŞ ile olan bir sıkıntı yaşıyoruz.TREDAŞ sanki belediyenin bir kuruluşuymuş gibi her türlü elektrik kesintilerinde vatandaş belediyeyi arıyor ve suçluyor. TREDAŞ herkesin bildiği gibi belediye ile bir alakası olmayan bir kuruluş.Ama vatandaş her zaman belediyeyi sorumlu tutuyor.Bu konuda da ilçemizde yaşanan elektrik kesintisi konusundaki sıkıntıların çözümlenmesini istiyoruz. Biliyorsunuz Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte su ile ilgili tüm sorunların çözümünü TESKi yapıyor.Ama vatandaş bu konuda da ilçe belediyesini sorumlu tutuyor.Sanayi kenti olan ilçemizin devamlı göç almasıyla birlikte artan nüfusu nedeniyle elektrik sorununu da çözmemiz lazım.Bu konuda bir yatırım hedefini ortaya koymamız lazım.Kaymakamımızda bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor.Elektrik konusundaki sıkıntı daha da büyümeden çözümlenmesi gerekiyor.”dedi.
GENÇLİK MERKEZİ VE STAT SORUNUMUZ VAR
Çerkezköy’ün Gençlik Merkezi ve Stadyum sorunu olduğunu ve bunlarında acilen yapılması gerektiğini belirten Akay, “Devamlı nüfus artışı ile gelişerek büyüyen ilçemizde Gençlik Merkezi ve iyi bir Stadyum ihtiyacı var. OSB’deki stadın yarısı bizim yarısı OSB’nin,Yarın öbür gün OSB yerine ihtiyacım var dediğinde bu stadın kalan yarısında tek kale maç yaparız.İşte bu nedenle Kızılpınar’daki eski stadı uygun standart bir halde yapmamız gerekiyor.Ayrıca ilçe merkezinde Kapalı Spor Salonu yanındaki Gençlik Merkezi inşaatı 1 yıldır durdu. Buranında acilen yapılması lazım. Bir de burada stat için bir yer bulunuyor. Buraya da 6 bin kişilik bir stat yapmamız lazım. Buraya stat yapılması için ihale için bütçeye  para koydurmamız lazım. Sizlerle bu konularda ortak çalışma yapabiliriz.Stat meselesi de spor kulüplerimizin temel ihtiyaçlarından biri.Eğer ilçemizde sporun daha iyi yerlere gelmesini istiyorsak  bu sıkıntımızın da çözümlenmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
DSİ İLE SIKINTIMIZ VAR
Başkan Vahap Akay, DSİ ile belediye arasında sıkıntı olduğunu ve bu sıkıntının çözülmesi gerektiğini söyledi. Akay, “DSİ ile sıkıntımız var. Biri Hükümet  Caddesindeki köprü. Biz burada yeni geniş bir köprü yapılmasını istiyoruz. DSİ bize burada 'Deplase çalışması yapın köprüyü yaparız' dedi.Ancak DSİ den hala ses çıkmıyor.Buradaki kanalları yer altına alacağız. DSİ’den yalnız köprünün yapılmasını istiyoruz.DSİ adına bu  kolay bir mesele.23 Ocak’ta Çerkezköy’ü selden kurtarma kamulaştırma toplantısı yapıldı.Biz DSİ’ye bizde para olmadığını söyledik. 'Büyükşehir yapsın' dedi.Büyükşehirde 'yok' dedi.DSİ'de 'bizim işimiz değil' diyor. Aslında bu DSİ’nin işi.Bu konuda DSİ bir çalışma yapmalı.İlçemizi sel baskınlarından kurtarmak içinde Halaçlı’da bir gölet yapılmalı.Geçen yıl bu konuda 8 Temmuz diye bir tarih koyduk.Tarih geçti ortada halen bir şey yok.Burada gölet olursa sel baskınlarından da kurtulmuş olacağız ve ilçemizden geçen dere ıslahı da gerekli şekilde yapılmalı.Biz bu konuda bir takım çalışmalar yapıyoruz.Ancak DSİ de konuya el atmalı.Birde Ambardere barajının hayata geçirmemiz gerekiyor.Bu konuda da  Bakanlığın  Edirne’de bulunan DSİ Bölge Müdürlüğü ne talimatı var.Bu konuda kamuoyunu da devreye katmamız lazım.Ayrıca Pınarça Deresi, Çorlu Deresinin  2 metre altında. Biz bu alanlarda biraz genişletme çalışmaları yaparak biraz rahatlattık.Biz bu derelerin daha sağlıklı şekilde ıslahların yapılmasını istiyoruz.Bu konuları Çerkezköy adına aciliyetlerinin olduğunu öne çıkarmamız lazım.”dedi.
ULAŞIMDADA SIKINTI YAŞIYORUZ
İlçede ulaşımda da sıkıntı yaşadıklarını ve bu sıkıntının özellikle TIR Parkı ve Gümrük Müdürlüğü önünde TIRların yol kenarlarına park etmelerinden kaynaklandığını belirten Akay, “Bildiğiniz gibi Otogar yanında bir TIR Parkımız var. Burası Büyükşehir'e ait.Yanında da Gümrük Müdürlüğü. Bu yol trafiğin en yoğun olduğu cadde.Sanayi kenti olmamız nedeniyle yurt içinden ve yurt dışında her gün bir çok TIR ilçemize giriş yapıyor. TIR Parkının yetersiz kalması nedeniyle bir o kadar TIR’da gidiş- geliş yönlerindeki yolların kenarlarına park ediyor. Çoğu zaman bu TIR Parkları çift sıra oluyor ve buradaki trafik akışını büyük ölçüde sıkıntıya sokuyor.Ceza kesmeye kalktığınızda bakıyorsunuz hepsi dış ülkelerden gelmiş yapancı TIR’lar, ceza kesemiyorsunuz.Biz diyoruz ki buradaki TIR Parkını kapatalım, Veliköy’e taşıyalım. Gümrük Müdürlüğü’nü de Veliköy Stadındın olduğu yere taşıyalım  Çünkü ilçemizdeki OSB'lere daha yakın olacak hem de buradaki TIR sıkışıklığı da ortadan kalkacak. Gümrük Müdürlüğü de binamızı daha yeni yaptık diyor.Eğer Gümrük dediğimiz yere  kaydırılırsa buraya da yeni Kaymakamlık binasını da yapılabilir.Kaymakamlığında Veliköy ile otoban yolu arasına bir bağlantı yolu çalışması var. Bu nedenle TIR Parkı ve Gümrük Veliköy’e kaydırılırsa şehir içi trafiği de büyük oranda rahatlayacak. Aynı zamanda şehir içindeki gürültü kirliği de ortadan kalkacak. Bu nedenle şehri bundan kurtarmamız lazım.Birde bu yolun Veliköy çıkışına kadar aydınlatma çalışmamız var.” ifadelerini kulandı ve hazırladığı çözüm bekleyen soruların yazılı bulunduğu dosyayı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye sundu.
SİYASİ KİMLİĞİMİZİ BIRAKTIK
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ise, "Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın bu nazik ziyareti ve ilçemizin sorunlarının çözümü konusundaki istişare toplantısı için bizleri ziyaret etmiş olmasına teşekkür ediyorum.Bugünkü toplantıda  tamamen ilçemizin çözüm bekleyen sorunlarının giderilmesi için bir araya geldik.Bizler siyasi kimliğimizi bir tarafa bırakarak bu görüşmeyi  sanayi kenti olan ilçemiz Çerkezköy’ün hizmet alımını hızlandırmak adına bir aradayız. Çerkezköy’ün sorunlarının çözümünde hepimiz fayda sağlayacağız. Hepimiz Çerkezköylüyüz.Bizler burada yaşıyoruz ve sorunlar hepimizin sorunudur.İlçemiz Sanayi kenti olması dolayısıyla bir çok il ve ilçeden göç alıyor ve devamlı bu göçle de nüfusumuz artıyor.Biz yerel halk olarak buranın hizmet alması için çalışma yapacağız. Bizde Çerkezköy’ün hizmet alması konusunu her ay parti teşkilatları olarak konuları gündeme getiriyoruz.İlçemizin ihtiyaçları konusunun giderilmesini istiyoruz.Bu konuda bizlerde gerekeni yapmak için girişimde bulunacağız.Bu ayki toplantımızda Çerkezköy’ün bu ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi için toplantıda gündeme getireceğim.Belediye Başkanımızın da ilçemizin çözüm bekleyen sorunlarına ait raporunu da bu toplantıda sunacağım.Biz her ne kadar Tekirdağ’ın ilçesi olsak ta İstanbul’a yakınlığımız nedeniyle İstanbul’un bir semti gibi ticari yaşamı çok yüksek ve trafiği de yoğun.Özelliklede spor konusunda da ilçemizdeki spor kulüplerine gerekli destek sağlanmalı.Bu konuda bir örnek vermek gerekirse 1911 Çerkezköyspor’a herkesin ve her kesimin sahip çıkmasını istiyoruz. Belediye başkanımızın belirttiği konulardaki sıkıntıların çözümü konusunda bizler de üzerimize düşeni yapacağımıza söz veriyoruz.Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de üzerine düşeni yapması gerekiyor.Söz konusu Çerkezköy’e hizmetse Çerkezköy için herkes üzerine düşeni yapmalı.”dedi.
SIRA ÖĞE'DE
Öğe, buluşmanın ardından yapacakları çalışmaları aktarmak için Belediye Başkanı Akay'ı makamında ziyaret edeceğini söyledi.
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10