Aşevine onay çıktı

Çerkezköy Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı'nda yapılırken, bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na

Çerkezköy 4.02.2016 16:49:00 0
Aşevine onay çıktı

Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Vahap Akay başkanılğında gerçekleşen Şubat ayı Meclis toplantısının ikinci oturumuna, mazeret bildiren Meclis üyelerinden Ömer Kılınç, Ali Çalışkan ve Ali Dönmez katılmadı.

Toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen belediye hisselerinin ortaklarına satılması konusu görüşüldü. Komisyon, belediye hisselerinin ortaklarına satılmasını oy birliği ile uygun görürken, komisyonun bu kararı meclis üyelerince de oy birliği ile kabul edildi.İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun Kızılpınar Mahallesi’ndeki 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notları Değişikliği ile Veliköy Mahallesi’ndeki 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notları Değişikliğinin kabulü yönündeki raporları da oy birliği ile karara bağlandı. Toplantıda “Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 44 ada ve çevresi” ile “İstasyon Mahallesi 1360-1361 ve 1353 adalardaki” ve “Veliköy Mahallesi 132 ve 138 adalar arasında” 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği konuları görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun oy birliği ile kabul ettiği değişiklikler, meclis üyelerince de aynı doğrultuda karara bağlandı.

GMKP AŞEVİ
Bir önceki oturumda, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1677 ada 1 parselin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi için İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan gelen rapor görüşüldü. Belediye Başkanı Vahap Akay, bu alana Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Aşevi yapacağını belirterek, bu alanının Büyükşehre tahsis edilmesi gerektiğini belirtti. Konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda da görüşüldüğünü ve komisyonunun uygun gördüğünü aktaran Akay, gündem maddesini oylamaya sundu ve komisyonun raporu, meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.
5 METREYE İNDİ
Toplantıda, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Fezair Çoban adlı vatandaşın Fevzi Paşa Mahallesi 734 ada 5 parsel ile ilgili imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi ile devam etti. Komisyon raporuna göre yapılan düzenleme ile parselin güneyden 7 metre olan çekme mesafesi 5 metreye indirildi. Bu şekilde 734 ada 5 parsel ile 734 ada 20 parselde dengeli koşullarda yapılanmanın sağlanması amaçlandı. Gündem maddesi ile ilgili konuşan AK Partili meclis üyesi Seyithan Caferoğlu, bu yönde alınacak kararın kişiye özel değil genel şekilde alınması gerektiğini belirtirken; Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Biz şimdilik vatandaşın hak kaybı talebini değerlendiriyoruz. Komisyonumuz da oy birliği ile bir karar aldı” dedi. Gündem maddesi meclis üyelerince de oy birliği ile kabul edildi.
MAĞDURUYET GİDERİLDİ
Ardından Kazım Kartal adlı vatandaşın bir önceki oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen İstasyon Mahallesi 1435 ada 2 parsele ait imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi ile devam etti. Komisyon raporunda '1435 ada 2 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ayrık nizam 5 kat yapılaşma koşulları tamamlanmış olan konut alanı fonksiyonunda yer alıyor. Ancak yaklaşık 154 metrekarelik kısmı yolda kalıyor. Dolayısıyla vatandaşın mağduriyeti söz konusu. Bu nedenle 10 metre genişliğindeki yolun 7 metre olarak yeniden düzenlenmesi uygun görüldü.' diye raporda yer verildi. AK Partili meclis üyesi Seyithan Caferoğlu ise, “Yolu daraltarak suç işlemiş olur muyuz?” diye sordu. Sonrasında komisyonda da yer alan bir başka AK Partili meclis üyesi Remzi Garip, eline aldığı kağıt kalemle çizerek konuyu anlattı. Yolun zaten vatandaşın arazisinden geçtiğini söyleyen Garip, “Bu şekilde suç işlenmiş olunmuyor, sadece vatandaşın mağduriyeti giderilmiş oluyor” dedi. Gündem maddesi de meclis üyelerince oy birliği ile karara bağlandı.
6 MİLYONLUK EK BÜTÇE
Toplantıda daha sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ek bütçe talebi görüşüldü. Mal ve hizmet alımı için 6 milyon Lira’lık ek bütçe talebi Bütçe Komisyonu’ndan oy birliği ile geçerken, meclis üyeleri de ek bütçe talebini oy birliği ile kabul etti.
MİSAFİRHANE OLACAK
Toplantı, belediyeye ait taşınmazların satışı konusunun görüşülmesi ile devam etti. Bütçe Komisyonu’nun raporuna göre 99 adet arsanın, 2 adet dairenin (B1 Blok Kat 7 Daire 29 ve B2 Blok Kat 4 Daire 18) satılması; 1 dairenin de (A1 Blok Kat 3 Daire 16) misafirhane olarak belediyede kalması uygun görüldü. Komisyonun bu raporu meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili konuşan AK Partili meclis üyesi Remzi Garip, “Belediyeyi denetlemeye sık sık müfettişler gelecek. Onları burada misafir edebiliriz” dedi. Belediye Başkanı Vahap Akay da “Müfettişler istedikleri zaman gelebilir ve diledikleri incelemeleri yapabilirler. Onları misafir etmede bir sıkıntı yaşamadık yaşamayız” diye konuştu.
Ardından belediye hisselerinin satışı görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili konuşan Remzi Garip, “Satışını görüştüğümüz Veliköy’deki bu parseller, benim Belediye Başkanlığım döneminde yapılmıştı. Ben zamanında Hikmet Başkan döneminde yapılan parselleri satıp belediyenin borçlarını ödemiştim. Şimdi de beni yaptığım parselleri satıp belediyemizin borçları ödenecek” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
6 YILLIĞINA KİRALANACAK
Toplantının son gündem maddesinde ise LPG Tüpü Depolama Alanı kiralama süresi görüşüldü. Bir önceki oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen konu kapsamında Hayvan Barınağı yanındaki mevcut her biri 500 metrekare genişliğinde olan 10 adet depolama alanı bulunduğu ve bunların 4’ünün dolu olduğu belirtildi. Kalan 6 depolama alanının kiralanması ve kiralama sürelerinin de 6 yıl olarak belirlenmesi, komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı.
Belediye Meclisi'nin Mart ayı birinci oturumu 1 Mart Salı günü saat 14.00’da yapılacak.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10