Meydan düzenlemesinin temeli atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kapsamında Rüstempaşa Bedesteni Çevre ve Meydan düzenlemesi'nin temeli atıldı.

Tekirdağ 5.02.2016 14:56:00 0
Meydan düzenlemesinin temeli atıldı

Temal atma programına Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan,Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat,  Belediye Meclis Üyeleri, ile çok sayıda kişi katıldı.

TARİHİ KENT MERKEZİNİN ÇAĞDAŞ DÖNÜŞÜMÜ İÇİN HAREKETE GEÇTİK
Açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşat Ergin; “Süleymanpaşa ilçesi tarihi kent merkezinin kent bütünü içindeki önemini göz önünde bulundurarak çevre dokusunun doğal, tarihsel ve işlevsel değerlerini vurgulayarak çağdaş gereksinimlere uygun dönüşüm ve gelişimini sağlayacak, mekan kimliğini öne çıkaran planlama kararları belirlenmiş ve bu kararlar çerçevesinde düzenleme çalışmalarına başlanmıştır.” dedi.
HAYAL ETTİĞİMİZ KENT MEYDANININ ÖNEMLİ BİR ADIMINI ATTIK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşat Ergin’in ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Hayal ettiğimiz, kent meydanının önemli bir adımını attık."dedi.
TARİHSEL DOKUYU MEYDANA ÇIKARACAĞIZ
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. "Buranın 1928’lerde bir resmi var. Tarihsel doku, Rüstempaşa Camii, Orta Camii, Vilayet Binası ve Bedesten. Orada hep denizi görüyorsunuz. Geçen süre içerisinde o 90 yıl içinde binalaşma, yapılaşma derken denize kapanmış bir meydan ama ilk defa burada birkaç yıkım yaptıktan sonra deniz gözüktü buradan. Buradan ben zaman zaman geçerken hep denizi görüyorum. Kamulaştırma ve yıkımlardan sonra tarihsel dokuyu meydana çıkaracağız ve bununla da övüneceğiz."dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Rüstempaşa Bedesteni Çevre ve Meydan düzenlemesi yapım işinin temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10