AK Partili Yel'den "200 milyon" açıklaması

İller Bankası'nın, yüz ölçümü büyüklükleri arka arkaya gelen Şanlıurfa ve Tekirdağ'ın yerlerini karıştırdığı ve yanlışlıkla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne 200 milyon fa

Tekirdağ 5.02.2016 15:13:00 0
AK Partili Yel

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, söz konusu iddiayı İller Bankası'na sordu ve CHP'li Büyükşehir'i rahatlatan bir açıklama yaptı. Yel, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile İller Bankası  A.Ş  arasında;  basında yer alan “İller Bankası Tekirdağ'a gönderdiği paraları geri istedi!” türünden haberlerin gerçekleri yansıtmadığı yönünde İller Bankası Genel Müdürlüğünden tarafıma bilgi notu geldi" dedi ve bilgi notunu basın kuruluşlarıyla paylaştı.

YANLIŞLIK SÖZ KONUSU DEĞİL
İller Bankası'ndan Yel'e gelen bilgi notunda şunlara yer verildi: "İki belediye için yapılan tahakkukları 2015 yılı içerisinde mevzuata uygun olarak hesaplanmış ve herhangi bir yanlışlık söz konusu değildir. Pay hesaplamaları 5779 sayılı ve 6360 sayılı kanunların ilgili maddelerine göre yapılmaktadır.Büyükşehir Belediyeleri bu kanunlara göre bankamızdan direkt olarak pay almamakta,Büyükşehir ilçe belediyelerinin paylarından ayrılan yüzde 30'lrın toplamını almaktadır.Gazetede Tekirdağ'ın yüzölçümü olarak bildirilen 6 bin 339 km2 yanlış, doğrusu 19 bin 260 km2'dir. Kanundan yapılan alıntılarla hazırlandığı düşünülen yazıdaki tahakkuk bilgileri Özel İdarelerin pay hesaplamaları ile Büyükşehir İlçe Belediyelerinin pay hesaplamaları karıştırılmıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine 200 milyon fazla para gönderildiği ve bu paranın taksitler halinde geri istendiği doğru değildir. Yazıda bahsedilen Büyükşehir ilçe belediyelerine gelişmişlik endeksine göre para gönderildiği doğru değildir. Gelişmişlik Endeksi kıstası,Özel İdareler ile Büyükşehirler dışındaki diğer belediyelerde uygulanmaktadır.2015 yılı içerisinde böyle bir olay meydana gelmemiştir.


0282 726 91 91
0282 747 65 10