Protokol OUT, vatandaş İN

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Ankara Orta Oyuncuları Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Sultan Harem Taht Kösem' isimli tiyatro oyunu Ã??

Çerkezköy 5.02.2016 15:23:00 0
Protokol OUT, vatandaş İN

Son günlerde Türkiye'de en çok konuşulan televizyon dizilerinden biri olan ve Osmanlı İmparatorluğu dönemin güçlü kadınlarından biri olarak gösterilen Kösem Sultan'ın tiyatro versiyonunu izlemek için çok sayıda vatandaş ÇOSB Konferans Salonunu doldurdu.  Vatandaşlar tarihten kesitler veren tiyatro oyununa yoğun ilgi gösterirken, Çerkezköy protokolünden kimsenin bu oyunu izlemeye gelmemesi dikkat çekti. Protokol sırası tamamen boş kalırken, seyircilerden "Protokol sanata ilgi göstermedi" yorumları yapıldı.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Ankara Orta Oyuncuları Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Sultan Harem Taht Kösem' isimli tiyatro oyunu ilgi gördü.
PROTOKOL SIRASI BOŞ KALDI
Ünal Çeken'in yazıp yönettiği “Sultan Harem Taht Kösem” adlı tiyatro oyununu izlemeye Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir yetkili ile Çerkezköy ve Kapaklı Kaymakamlarının yanı sıra belediye başkanları, siyasi parti başkanları da gelmedi.Protokol sırası olarak bilinen salondaki ilk sıra koltuklar ise protokolden kimse gelmeyince boş kaldı.

VATANDAŞLAR İLGİ GÖSTERDİ
 Oyunu izlemeye ise çok sayıda tiyatro severin yanı sıra Kapaklı Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy OSB Müdürlüğü Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, Çerkezköy Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Atilla Can, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Nalan Çolak, Akın Yılmaz ve Muzaffer Yıldıran katıldı.
İKİ PERDELİK OYUN
Ankara Orta Oyuncuları Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen 2 perdelik oyun, büyük beğeni topladı. Vatan sevgisi, sadakat, aşk gibi güçlü duygular üzerine kurulu olan oyun, Osmanlı padişahı I. Ahmed ile Kösem Sultan’ın aşkını tiyatroda anlattı. Oyun, tiyatroseverler tarafından oldukça beğenildi. Oyunun sonunda ise Çerkezköy Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Atilla Can ve Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak tarafından oyunculara çiçek takdim edildi. Oyuncular daha sonra vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.  Oyunun yönetmeni Ünal Çeken, tiyatro salonunun çok güzel olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür eti.Ekip Mart ayında da yine ÇOSB Konferans Salonu’nda “Çanakkale” adlı bir oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkacak.


0282 726 91 91
0282 747 65 10