Erkek kuaföründe bir çiçek

Çerkezköy'de 18 yaşındaki Melek Demir, 6 ay önce çırak olarak başladığı Yılmaz Erkek Kuaförü'nde, artık saç ve sakal tıraşına başladı. İlçenin ilk kadın erkek kuaförü olan Mele

Çerkezköy 7.02.2016 16:49:00 0
Erkek kuaföründe bir çiçek

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yaşadığı sırada lise eğitimini yarım bırakan ve ardından birçok otelde animatörlük yapan Melek Demir, ailesiyle birlikte bir süre önce Çerkezköy'e yerleşti. 5 çocuklu ailenin en küçüğü olan Melek Demir, erkek berberi olmak için 6 ay önce Yılmaz Ceviz'in işlettiği Atatürk Caddesi Makasçı Sokak üzerindeki Yılmaz Erkek Kuaförü'nde çırak olarak berberliğe ilk adımını attı. Bu süre içinde ise berberliği ustası Yılmaz Ceviz'den öğrenmeye başladı. Aradan geçen 6 ayın ardından kendisini hızla geliştirdi ve saç ve sakal tıraşına başladı.

BİRÇOK MÜŞTERİ ŞAŞIRDI
Erkek Kuaföründe çalışan bir bayan berberi görenlerin ilk başlarda çok şaşırdığını, ancak zamanla alıştığını belirten Melek Demir, "Erkek kuaförü olmak istediğimi aileme anlattığımda bana destek verdiler ve bu mesleğe başladım. Ustam da bana çok destek oldu. Ben Çerkezköy'de bir ilke imza attım. Çerkezköy modern bir yer. Yılmaz Erkek Kuaföründe çalışıyor olmanın vermiş olduğu güvenle, 30 yıllık birikimi olan ve Çerkezköy'de de 25 yıldır bu mesleği en iyi şekilde yapan Yılmaz Ceviz'in tecrübesinden faydalanıyorum. Çerkezköy'de Tekirdağ'da veya Türkiye'nin herhangi bir yerinde bu işi bayanlarında yapabildiğini ispatlamak istiyorum. Bu meslekte artık bir bayan olarak ben de varım.Günde ortalama 10 kişiyi sakal tıraşı, 3 kişide saç tıraşı yapıyorum.Çerkezköy'ün tek bayan erkek kuaförü olmak güzel bir duygu. Umarım Çerkezköy'de benim gibi başka bayan arkadaşlar da bu meslekte yer alır.İleride en büyük hayalim, sadece bayanların çalıştığı bir erkek kuaförü açmak."dedi.

ÇALIŞMAKTAN MEMNUNUM
Melek Demir'in yanında çalışmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirten  Yılmaz Ceviz, "İşyerimde bir bayanın çalışmasından son derece memnunum, Müşterilerin gerek hitabet, gerek tavır ve davranışları son derece kontrollü oluyor. Ayrıca çocuklarla kurduğu iletişimle, küçük çocuklar berber korkusunu da yeniyor. Melek'in çalışma süresince duyduğu tek rahatsızlığı erkeklerin ilk başta yadırgamasıydı. Ancak zamanla müşteriler de Melek'e alıştı."dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10