Trafik sigortasında önemli değişiklik

Trafik sigortası genel şartlarında yapılan değişikliğe göre, sigorta şirketleri, vefat eden kusurlu sürücüler için ödedikleri tazminatı, mirasçılarından talep edebilecek.

Bölgede Gündem 8.02.2016 14:59:00 0
Trafik sigortasında önemli değişiklik

Resmi Gazetede yayınlanan yeni düzenlemeye göre, sigorta şirketlerine, trafikte ağır kusurlu hallerde oluşan hem maddi hem de bedeni zararları sigortalıya rücu etme hakkı da getirildi. Geçen sene yayınlanan genel şartlarda, sigortacılar, ehliyetsiz araç kullanan ya da trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin neden olduğu kazalarda ödedikleri maddi ve bedeni zararları sigortalılardan talep edebiliyordu. Yeni düzenleme de ise yine ehliyetsiz araç kullananlar sigorta kapsamı dışında tutulurken, kazanın ancak trafik kurallarının ağır ihlali sonucu oluşması halinde sigorta şirketleri, ödedikleri tazminatları sürücülerden talep edebilecek.

UYGULAMA NELER GETİRİYOR?
Sürücü kendi kusurundan dolayı kaza yapıp, vefat ederse, mahkemeler tazminata hükmetse bile sigorta şirketlerine, ödedikleri tazminatı mirasçılardan talep etme hakkı getirildi.Kazanın, trafik kurallarının ağır ihlali sonucu oluşması halinde sigorta şirketleri, ödedikleri maddi ve bedeni tazminatları sürücülerden talep edebilecek.Sigorta şirketleri ödedikleri tazminatları, sadece kazaya neden olan kusurlu sürücüye rücu edebilecek.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10