Üyeler 11 milyon kredi kullandı

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Olağan Mali Genel Kurulu'nu yaptı. Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, kooperatifin kısa zaman önce kurulmasına rağmen 10 milyon 904 bin lira kredi kullandır

Kapaklı 8.02.2016 15:03:00 0
Üyeler 11 milyon kredi kullandı

Kapaklı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Olağan Mali Genel Kurulu’na Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Marmara Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı İsmail Atakan, Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Halkbank Kapaklı Şube Müdürü Ali Kabul, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Boztepe, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Genel Kurulda Divan başkanlığına Trakya ve Marmara Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı İsmail Atakan, Divan Başkanvekilliğine Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen, Katip Üyeliğe İlhan Özdemir ve Kadir Kesik seçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 12 gündem maddeli Mali Genel Kurula geçildi.
Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu okundu ve kurulun 2015 yılı içerisinde 75 kere toplandığı ve toplantılarda ortakların kredi talepleri görüşülerek karara bağlandığı belirtildi. Kooperatif üyelerine Halk Bankası Kapaklı Şubesi’nden yıllık yüzde 5 faiz ile 10 milyon 904 bin 500 lira kredi kullandırıldığı açıklandı. Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

TAHMİNİ BÜTÇE 191 BİN 370 LİRA
Ardından 2016 yılı tahmini bütçe görüşüldü ve 191 bin 370 lira olarak oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda gündem maddesi, bütçe maddeleri arasında aktarım yetkisi yönetim kuruluna verilmek üzere oy çokluğu ile kabul edildi.
Toplantıda konuşan ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin önemine değinen Kapaklı belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Kapaklı'da ilk banka kurulduğunda çok sevinmiştik. O gün köy olan Kapaklı bugün ilçe olmanın nimetlerini tadıyor. Bugün Kapaklı'da Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu yapılıyorsa bu bizim için büyük bir gelişmedir.İlçe olduysak esnaf odasını, şoförler odasını ve ziraat odasını da kurmak istiyoruz,. Çerkezköy'de Ziraat Odası var ancak oraya bağlı köy yok. Oysaki Kapaklı’ya bağlı köylerimiz var. Son verilere göre Kapaklı'nın nüfusu 97 bin 700 oldu. İki yıl içerisinde bu sayı 100 bini geçmiş olacak." dedi,
97 BİN LİRA KAR
Divan Başkanı İsmail Atakan ise, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin kısa zaman içerisinde 97 bin lira kar elde ettiğini belirtene yönetim kurulunu kutladı. Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı ise kongrenin hayırlı olmasını diledi ve katılımcılara teşekkür etti.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10