Girişimci adayları sertifikalarını aldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkez Müdürlüğü ve İş-Kur Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında ÇTSO bünyesinde düzenlenen 90 gün ve 70

Çerkezköy 15.02.2016 17:31:00 0
Girişimci adayları sertifikalarını aldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın saat 14.30’da başlayan sertifika törenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Kapaklı OSB Bölge Müdürü Mehmet Hızlı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Tekirdağ KOSGEB Hizmet Müdürü Tolga Erkan, Tekirdağ İşkur İl Müdürü Yaşar Eser, İş-Kur Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü İlhan Küçük, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, ÇTSO  Meclis Katip  üyesi  Göksel Bozdağ, girişimci adayları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

47 KİŞİ SERTİFİKA ALDI

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vakili İsmail Akın “ ÇTSO, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur arasında imzalanan protokol kapsamında, 4 ve 5. grupta toplam  47 girişimci adayına  90 gün ve 70 saatlik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi oda bünyesinde verildi. Söz konusu eğitimi tamamlayan ve girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanan girişimci adaylarına sertifikalarını vermek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Girişimci, ekonomiyi canlandırmada önemli bir role sahiptir. Yeni iş olanakları yaratması, ürün, hizmet ve süreçlerde yenilikler getirmesi, mevcut işletmeler tarafından karşılanmayan tüketici isteklerini karşılaması girişimciye önem kazandırır. Yenilikçi ve yaratıcı olmak, esneklik, risk alabilmek, önceden görebilmek gibi girişimcilik özellikleri iş yaşamında başarı etkenleridir” diye konuştu.

“DOĞRU YOLDA İŞ YAPALIM”

Eğitimleri tamamlayan girişimci adaylarına seslenen Tekirdağ KOSGEB il Müdürü Tolga Erkan”   Bundan sonraki süreçte tüm işlemleri mevzuat yoluna göre devam ettireceğiz. Bu eğitim, birinci dereceden bilgilendirmeyi öğretmektedir. Bu eğitimle birlikte girişimcilerimizin büyük bir yol aldıklarına inanıyorum. Kesinlikle üçüncü kişilere danışarak iş yapmayın. KOSGEB’e başvurun. Çünkü telefon dolandırıcıları çok arttı. KOSGEB müdürlüklerinden  bilgi alarak doğru yolda iş yapalım. Başlangıcı doğru yaparsak güzel sonuçlar doğurur. KOSGEB Tekirdağ İl Müdürlüğü olarak il genelinde  bir yıl içerisinde 243 firmaya iş kurma imkanı sağladık. Belgeniz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“8’İ ÇERKEZKÖY’DE DÜZENLENECEK”

Girişimcilerin yeni fikirleri ortaya koyan ve yaratıcılığın yansıtılması olduğunu kaydeden Tekirdağ İş kur Müdürü Yaşar Esen “Girişimcilik özendirilmeli ve arttırılmalıdır. Girişimciler farklı insanlar olmalıdır. Son yıllarda Kalkınma Ajansı ile KOSGEB girişimciliğe çok önem veriyor. Tekirdağ il genelinde bu yıl 30 girişimci eğitimi düzenlemeyi düşünüyoruz. Bunlardan 8’i Çerkezköy’de düzenlenecek” diye konuştu.

“90 GÜN 70 SAAT SÜRDÜ”

Programda İşkur Çerkezköy Merkez Müdürü İlhan Küçük’de konuşma gerçekleştirdi. Küçük “ Girişimcilik eğitim uygulamalarında eğitim  plan dahilinde gerçekleşen düzenli eğitimlerdir.20 Mart 2015 tarihinde imzalanan protokol ile başlatılan bu eğitimler sayesinde başarılı işletmeler kurmak için eğitimler düzenlenmektedir. Girişimci adaylarına kendi alanlarında bilgi ve deneyim kazandırmaktır. 5 grup halinde bu eğitim 90 gün ve 70 saat süreli olmuştur ve bu kursta eğitim gören 47 kişi sertifika almaya hak kazanmıştır” dedi.

Çerkezköy ve Kapaklı’nın son yıllarda yoğun bir göç aldığını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı,  göç ile birlikte sanayinin de artmasıyla tarım alanlarının azaldığını kaydetti.Anadolu da ki bölgelere de yatırım yapılmasına sanayicilerin destek olması gerektiğini kaydeden Mandalı, insanların yurtlarından başka yerlere iş için gitmeyeceğini ve kendi bölgelerinin kalkınmasında fayda sağlayacağını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından sertifika almaya halk kazanan girişimci adaylarına törene katılan protokol mensupları tarafından sertifikaları verildi ve ardından da günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Haber/Selçuk DURMAZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10