Gıda sağlığı ve yangın konularında bilgilendirildiler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı personellerinden oluşan ekip tarafından Kara

Tekirdağ 16.02.2016 17:32:00 0
Gıda sağlığı ve yangın konularında bilgilendirildiler

 Vatandaşların sorumlu olduğu konularda bilgi vermek ve kapı kapı bilinçlendirme faaliyeti yapılması amacıyla  düzenlenen toplantıya  bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından evlerden kaynaklanan atıkların neler olduğu, neden ayrı toplanması gerektiği, ayrı toplanan atıkların nerelerde ve ne şekilde biriktirilmesi gerektiği, gürültü ve hava kirliliğinin sağlığımıza etkileri ve  önleme yöntemleri konularında, İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından evlerde oluşabilecek yangın türleri, hangi yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği, yangın söndürücü cihazların kullanımı, yangın güvenliği ve enerji verimliliği konularında, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ise mutfak hijyeni, sağlık önlemleri, özel hastalıklar ve korunma yöntemleri konularında bilgilendirmeler yapıldı. Bilgilendirme sonrasında vatandaşlardan gelen sorular cevaplanarak toplantıya katılan vatandaşlara bilgilendirme broşürleri, atıkların kaynağında ayrı toplanması amacıyla kullanabilecekleri biriktirme materyalleri ile çeşitli hediyeler verildi.  

“ÇABA SARF EDİYOR”

Konu hakkında açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. H. Tamer Dodurka "Daha güzel ve yaşanabilir bir Tekirdağ için çalışan Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyeleri ve vatandaşlarla el ele güzel yarınlara ulaşmak amacıyla eğitime büyük önem veriyor. Ulaşılabilen her noktaya bu eğitimleri yaymak için çaba sarf ediyor."dedi. Vatandaşlardan gelecek eğitim taleplerini değerlendireceklerini söyleyen Dodurka “İstenilen tarih ve saatte halkımızın evine konuk olarak geleceğiz. Ekibimizi davet etmek isteyen vatandaşlarımız 0850 459 23 45 numaralı telefondan kayıt yaptırarak bize ulaşabilecekler” dedi.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10