Gıda komiteleri Çerkezköy'de toplandı

Tekirdağ'daki Odaların gıda üzerine faaliyet gösteren Meslek Komiteleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Çerkezköy 16.02.2016 17:41:00 0
Gıda komiteleri Çerkezköy

Çerkezköy TSO 1.Meslek Komitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın yetkilileri katıldı.

HALK EKMEK İÇİN BÜYÜKŞEHİRLE TOPLANTI YAPILACAK

Halk Ekmek satış noktaları ve ruhsatsız çalışan işyerlerinin denetimi hakkında fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Halk Ekmek satışı konusunda bir toplantı yapılması gerektiği belirtilirken, Tekirdağ’ın potansiyelinin belli olduğu ve bu doğrultuda hareket edilmesi gerektiği ifade edildi. Çerkezköy TSO 1. Meslek Komitesi Başkanı Aydın Uslu, bu tip toplantıların daha sık gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizerken,  daha kaliteli hizmet verebilme noktasında neler yapılabileceğinin konuşulması gerektiğini söyledi.

EKSİĞİ OLMAYAN İŞLETMELER CEZA ALIYOR

Özellikle ruhsatsız çalışan fırınların engellenmesi üzerinde durulan toplantıda, yetkililerin bu konuya daha fazla özen göstermesi fikrinde birleşildi. Çerkezköy TSO 1.Meslek Komitesi Üyesi ve aynı zamanda Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Sait Erdem, eksiği olmayan firmaların ceza aldığını ancak tamamen gayri resmi yerlerin şikayet edilmediği için hiçbir şekilde ceza almadığını dile getirdi.

KOMİSYON TARAFINDAN YAPILABİLECEK

Denetim mekanizmalarının eksikliği ile ilgili konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gönül, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Fırıncılar Derneği, Zabıta Müdürlüğü, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü’nden birer kişinin yer aldığı bir komisyon kurulabileceğini ve denetimlerin bu komisyon tarafından yapılabileceğini ifade etti. Toplantı sonrası hep birlikte yemek yiyen TSO Yetkilileri, her ilçeden temsilcinin yer alacağı daha geniş kapsamlı bir toplantıda buluşulacağını kaydetti.

Haber/Ragip KARDEŞ

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10