Yapmıyorlarsa izin versinler

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Mahallesi'nden İstanbul, Saray Yolu'na bağlantı yollarının yapılabilmesi için Karayolları Müdürlüğü'nden izin beklediklerini ifade e

Çerkezköy 16.02.2016 18:18:00 0
Yapmıyorlarsa izin versinler

Bahse konu işin Karayolları tarafından yapılması gerektiğine vurgu yapan Akay, “Biz işi yapmalarından geçtik, izin versinler yeter. Biz Büyükşehir Belediyesi ile bu sorunu ortadan kaldırmaya hazırız” dedi.

İNSANLAR TERS ŞERİDE GİRİYORLAR
Çerkezköy’de İstasyon Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nde 20 bine yakın insanın ikamet ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Buradaki vatandaşlarımızın çoğu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda çalışıyor. İşe gidiş gelişlerde de ilçe trafiğine girmemek için İstanbul Saray yolunu kullanıyorlar. Fakat işe giderken Cumhuriyet Mahallesi’nden Saray yoluna bağlantı yolu olmadığı için, ya ters yöne girmek zorunda kalıyorlar, ya da birkaç kilometre uzaktaki üst geçitli döner kavşağı kullanmak zorunda kalıyorlar” dedi.
YETER Kİ İZİN VERSİNLER
Vatandaşların bu sıkıntısını ortadan kaldırmak istediklerini söyleyen Başkan Akay, “Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi’nden İstanbul-Saray istikametine çıkış; Saray-İstanbul istikametinden de Cumhuriyet Mahallesi’ne de giriş verilmesini istiyoruz. Fakat Karayolları’ndan gerekli izni bir türlü alamıyoruz. Bölgenin heyelan riski taşıdığını öne sürerek bize izin vermiyorlar. Normal şartlar altında burası Karayolları sorumluluğunda olduğu için bahse konu çalışmayı da kendilerinin gerçekleştirmesi gerekiyor. Fakat biz işi yapmalarından geçtik, izin versinler yeter. Biz Büyükşehir Belediyesi ile bu sorunu ortadan kaldırmaya hazırız. Yeter ki izin versinler” dedi.
DENİZİN ALTINDAN YOL YAPILDI, BU MU YAPILAMAYACAK?
Karayolları’nın ‘heyelan riskini bahane etmesine anlam veremediğini söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ülkemizde denizin altından yol yapıldı. Ama buraya bir bağlantı yolu yapılamıyor mu? Biz gereken her türlü önlemi alıp, bu bağlantı yollarını en iyi şekilde yapmaya hazırız. Sadece ve sadece karayollarından izin bekliyoruz. Konunun yeniden incelenmesi için Büyükşehir Belediyesi karayollarına ikinci kez dilekçe verdik. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bizzat giderek yüz yüze görüştü. Karayolları şimdi konuyu bir kez daha inceliyor. Biz bu sorunun çözümü için talebimizi ısrarla sürdürüyoruz” açıklamalarında bulundu.

Haber Merkezi 


0282 726 91 91
0282 747 65 10