"Engelli vatandaşımızı mağdur duruma düşürmedik"

Çerkezköy'de şehir içi yolcu taşımacılığı yapan ve mavi minibüsler olarak bilinen 25. Nolu Akarsu Minibüsleri ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mustafa As, ilçede yaşayan engelli vatandaÅ?

Çerkezköy 17.02.2016 17:37:00 0

Çerkezköy Haber Gazetesi'nin Whatsapp ihbar hattına, çok sayıda engelli birey, mavi minibüslerin kendilerini almadığını, alan minibüs sürücülerini ise para talep ettiği yönünde şikayetlerde bulundu. Bu şikayetlere ise 25. Nolu Akarsu Minibüsleri ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mustafa As cevap verdi.

Kooperatif olarak Çerkezköy’de yaşayan tüm engelli vatandaşlara her zaman yardımcı olduklarını belirten As, "Bazı engelli vatandaşlarımız 'Bizleri minibüse almıyorlar. Alsalar da  para alıyorlar” diye yakınmalarda yada şikayetlerde bulunuyorlar. Ancak onların bu şekildeki  söylemleri  tamamen yanlış ve asılsızdır. Çerkezköy eski Belediye Başkanı Ali Ertem döneminde belediye meclisinin aldığı karar gereği engelli vatandaşlarımızın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından engelli kartı çıkarmaları istendi ve bu yönde bazı engelli vatandaşlarımız ile refakatçileri alırken, bir çoğu da almadı. Almayanlar ise araçlara bindiklerinde sorduğumuzda kartlarını göstermiyorlar” dedi.
“EN DÜŞÜK 1.25 TL”
Meclisin aldığı karara göre bakanlıktan aldıkları engelli kartları ile engelli vatandaşlardan Çerkezköy için en düşük 1.25 lira öğrenci ücreti nispetinde para alınıyor. Çerkezköy-Kapaklı içinse bu rakam 1.50 liradır. Engelli refakatçilerinin refakatçi olduklarını belirten bakanlık kartı olması gerekiyor. Eğer bunlar yok ise tam ücret alınıyor. Bizler burada kamu hizmeti yapan özel bir kurumuz. Özellikle tekerlekli sandalye kullananların yanındaki refakatçilerinin de kartının olması gerekiyor. Bazen de bir engellinin yanında 4-5 refakatçi biniyor ve hiç biri para vermek istemiyor. Bunun üzerine şoförle tartışıyor ve para alınca da şikayet ediyorlar.
“DURAK SAYISI ARTIRILSIN”
Bizler kanunların bizlere vermiş olduğu yetki çerçevesinde işimizi yapıyoruz. Şuan ilçemizde yeterli yolcu durağı yok. Mevcut duraklarda engelli rampaları olmaması nedeniyle de tekerlekli araçları alamıyoruz. Bizler araçlarımızı engelli vatandaşların bineceği şekilde değiştirdik. Duraklarda engelli rampası olmaması nedeniyle rampa sistemini açamıyoruz. Açtığımızda da araç rampası yüksekte kalması nedeniyle tekerlekli sandalyede olan engelli vatandaşımızı araca bindiremiyoruz. UKOME’nin kısa sürede durak sayısını artırmasını istiyoruz. Engelli vatandaşlarımız bizlere kesinlikle gönül koymasın. Bizlerde onların yaşamlarını kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yapma gayreti içersindeyiz” dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10