Asbaş: Bu futbol ahlakına sığar mı?

Çerkezköy Doğan Spor U-19 takımının Saray Belediyespor U-19 takımı ile Cumartesi günü oynadığı karşılaşmada Başkan Kazım Asbaş, Teknik Direktör Ahmet Sarı'nın yaşadığı

Çerkezköy 17.02.2016 17:55:00 0
Asbaş: Bu futbol ahlakına sığar mı?

Hafta sonunda oynanan ve şampiyonluğu ilgilendiren karşılaşmadan Çerkezköy Doğanspor 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2’ye getirerek öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve sahadan 5-3’lük bir skor sonucunda mağlubiyetle ayrıldı. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen karşılaşmada futbolun ilersine geçen kamuoyuna mal olan tatsız olaylar yaşanmıştı. Çerkezköy Doğan Spor Kulübü Başkanı Kazım Asbaş’ın teknik direktör Ahmet Sarı’ya oyuncu değişikliği sırasında müdahale ettiği iddiası ve teknik direktör Ahmet Sarı’nın maç devam ederken tribüne çıkması tartışma konusu olmuştu.

“MUHATAP OLMADIM”

Yaşanan olaylar hakkında Çerkezköy Doğan Spor Kulübü Başkanı Kazım Asbaş açıklamalarda bulundu.

Asbaş “ Geçtiğimiz hafta U19 liginde kader niteliğinde bir maça çıktık. Tribünlerde 300’e yakın seyircimiz vardı. Maçın atmosferi ve heyecanı yüksek ve maçı kazanırsak son iki maçımızı da zirve iddiası olmayan takımlarla oynayacağımız için şampiyonluk ipini büyük ölçüde göğüslemiş olacaktık. Maçta 2-0 geriye düştük. Maçta durum 2-1 olmuşken maçın 60’ıncı dakikalarında yedek kulübesine kadar gidip fikir alış verişinde bulunmak istedim. Gördüm ki teknik direktörümüz cep telefonu ile konuşuyor. Takımımızın yedek kulübesinde sorumlu olan Ağabeyim Sabri Asbaş ile fikir alış verişinde bulundum. Skor olarak geride bulunduğumuz için forvet çıkartıp forvet almak yerine defans çıkartıp forvet almamız gerektiğini söyledim. Ben Ahmet Sarı ile muhatap olmadım ve her hangi bir söz söylemedim” diye konuştu.

“HER MAÇ TELEFONLA KONUŞUYOR”

Asbaş “ Tek kalemlik bir maç, kazanırsanız şampiyonsunuz. Mücadelenin heyecanı ve yaşanan atmosferde ortada. Yaptığı şeyin çok doğru bir şey olduğunu savunmuyorum. Ama bir teknik direktöründe böylesi bir ciddi maçta cep telefonu ile konuşması ne kadar doğru. Daha önceki karşılaşmalarda da cep telefonu ile konuşuyordu ve yine sezon içersinde önemli bir maçımızda böylesi manzaralarla karşılaştık. Sakat olduğunu bildiğimiz oyuncularımız kadro da yer aldı ve bu arkadaşların sakatlığının verdiği zayıflıkla goller yedik, maç kaybettik” diyerek Sarı’ya tepki gösterdi.

“FUTBOLUN İÇİNDE OLAN BİRŞEY Mİ?”

Asbaş” Son karşılaşmamızda U19 Saray Belediye Spor Maçında 2-1 yenik durumdayken yaşanan bu olay sonrasında teknik direktör Ahmet Sarı ‘işime karışıldı’ iddiası ile sahayı ter etmiş ve tribüne çıkmış. Benim müdahil olduğum söylenen değişiklik sonrası Çerkezköy Doğan Spor U19 takımımız 2-1 mağlubiyetten 3-2 öne geçti. Büyük bir sevin yaşadık ve ben bu sırada teknik direktörümüzün tribünde olduğunu fark ettim. Bu futbol ahlakına sığar mı? Komutan hiç cepheyi terk eder mi? Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Abdullah Eroğlu’na soruyorum, cep telefonu ile konuşmak doğru bir şey mi? Bu futbolun içinde olan bir şey mi?” diye konuştu.

“FATURAYI ÖDEMEYE HAZIRIM”

Teknik Direktörlerin görevlerine karışmadığını kaydeden Asbaş” Şimdiye kadar birlikte çalıştığımız teknik direktörlerden Veysel Doğruyol, Onur Utku Tülüş ve hatta Ahmet Sarı da dahil kadro konusunda işlerine her hangi bir müdahalede bulunmadım. Kimsenin işine karışmam, ben sonuca bakarım. Çerkezköy Doğan Spor’a hizmetlerden dolayı Ahmet Sarı’ya teşekkür ediyorum. Böyle spor ahlakı olmayan bir kişinin seçimini ben yaptığım için tüm Çerkezköy Doğan Spor camiasından özür diliyorum ve faturasını ödemeye hazırım” dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10