KALBİMİZE HAİN SALDIRI 28 Şehit 61 Yaralı

Akşam saatlerinde Ankara'da mesai çıkışı meydana gelen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 28 asker Şehit olurken sivil ve askerleri içinde bulunduu 61 kişi de yaralandı. Başkentin en merkezi yeri olan,

17.02.2016 18:34:00 0
 KALBİMİZE HAİN SALDIRI 28 Şehit 61 Yaralı

KALBİMİZDEN VURULDUK...

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi’ndeki saldırı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı önünde askeri servis araçlarına yapılan hain saldırı sonrası meydana gelen patlamada askeri personeli taşıyan 4 servis aracı alev alev yandı.  Patlama sonrası ikinci bir saldırıya karşılık çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. 

Vatandaşlar tarafından alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı.

Hain saldırı 18.31'de Merasim sokak girişinde meydana geldi. 4 servis otobüsünün bulunduğu bölgede meydana gelen patlamada 4 servis aracı ve bomba yüklü olduğu idda edilen otomobil tamamen yanarken patlama Kızılay, Kavaklıdere, Gaziosmanpaşa, Dikmen ve Çankaya dan duyuldu. Patlama sesi duyulur duyulmaz güvenlik güçleri ve vatandaşlar yaralıları kurtarmak üzere olay mahaline koşarken yetkililer vatandaşları  ikinci bir patlama ihtimaline karşı uyarıldı.Terör saldırısı sonrası meydana gelen yangından çıkan siyah dumanlarsa Ankara semalarını kaplarken bölgede bukunan binaların ve bazı kamu binalarının çamları kırıldı. 

TSK'DAN YAZLI AÇIKLAMA GELDİ.

17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18:31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir.

Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

BAŞBAKAN BÜRÜKSEL ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

 Ankara’da meydana gelen patlamaya ilişkin konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Patlama ile ilgili bilgi geldi bakacağız" dedi. Öte yandan patlama haberi sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel ziyaretini iptal etti.Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Güvenlik zirvesi'nin ardından  saat 20.30'da Brüksel'e hareket edecekti.

Ankara'da patlamanın ardından Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'ne geçti. Başbakan Davutoğlu saat 20.30'da  hareket edeceği Brüksel ziyaretini hain saldırı sonrası iptal etti.

HAİN SALDIRI SONRASI TBMM'DE BULUNAN VEKİLLER OLAY YERİNE KOŞTU.

Hainlerin,başkentin göbeinde devlet mahallesinde düzenledikleri hain saldırı İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara’nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna dönerken patlama TBMM genel kurulundanda duyuldu. Saldırı haberini alan  AK partili MHP'li ve CHP li çok sayıda Milletvekilleri olay yerine koştu.Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA YAZILI GELDİ.

Ankara'da Meydana Gelen Bombalı Saldırıya İlişkin Açıklama

“17 Şubat 2016 Çarşamba günü, saat 18.31’de, Ankara’da, İnönü Bulvarı üzerindeki trafik ışıklarında, Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik olduğu anlaşılan bombalı bir saldırı meydana gelmiştir.

Bu saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Aynı saldırıda yaralanan Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

Türkiye’nin, terörle mücadelesinde verdiği kayıplara yenilerinin eklenmesi, milletçe yüreğimizi yaralamakta, sabrımızı zorlamaktadır.

Ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan bu saldırıları gerçekleştiren piyonlarla ve onların arkasındaki güçlerle mücadelemizi, her gün daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.

Birliğimize, beraberliğimize, geleceğimize yönelik olarak, sınırlarımız dışında ve içinde gerçekleşen saldırılara misliyle karşılık verme konusundaki kararlılığımız, bu tür eylemlerle daha da güçlenmektedir.

Türkiye’nin, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanmaktan çekinmeyeceği bilinmelidir.

Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlar, yanıldıklarını göreceklerdir.

Her şehidimiz ve her gazimiz, bu toprakların ilelebet vatanımız olduğunun, bayrağımızın inmeyeceğinin, ezanlarımızın susmayacağının, ülkemizin bölünmeyeceğinin, devletimizin yıkılmayacağının birer ispatıdır.

‘Toprağın eğer uğrunda ölen varsa vatan olduğu’ inancı, 79 milyon vatandaşımızın kalbine, sarsılmaz bir inanç olarak adeta kazınmıştır.

Terörle mücadele konusunda uzun ve acı tecrübelerle dolu bir geçmişi bulunan Türkiye, Allah’ın izniyle, bu saldırıların da üstesinden gelecektir.

Gerek son saldırıda, gerekse daha önceki saldırılarla ve çatışmalarda verdiğimiz kayıplar, içimizi yaksa da mücadele azmimizi biliyor, bizi daha fazla gayret göstermeye yöneltiyor.

Bir kez daha Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum.”

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara'daki askeri servis konvoyuna yönelik saldırı sonrası yayın yasağı getirildi. RTÜK saat 19:50 de yaptığı yazılı acıklamada 17 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7. maddesi uyarınca geçici yayın yasağı getirilmiştir. (19:50) 
Hain patlama sonrası güvenlik güçleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırlarken polis helikopterleri bölgede havadan güvenlik önlemi alırken  güçleri ise olay yerinde geniş güvenlik önlemi alarak,hain saldırıya ilişkin  çevredeki MOBESE kayıtlarına ulaşmaya çalışıyor.
 

ANKARA VALİĞİ: 28 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin yaralandığını, patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi. 

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edilrken patlama bölgesine sevk edilen Çevik kuvet ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldılar.

Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele şube ekipleri de patlamanın meydana geldiği  bölgede patlamaya yönelik incelemelerine başladı. Patlamanın olduğu yere çıkan tüm cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10