"Ulusal birliğe hizmet eden derneğiz"

Ulusal Gençlik Derneği, Çerkezköy'deki dernek, sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini aralıksız şekilde sürdürüyor.

Çerkezköy 18.02.2016 17:23:00 0

Yeni seçilen yönetim ile dernek önceki akşam Çerkezköy Çağrı Kuran Kursunu ve Amasyalılar Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Ulusal Gençlik Derneğinin ilk ziyareti Çağrı Kuran Kursu oldu. Kuran Kursu Hocası Mert Meral, gerçekleşen ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek “ Bizim bir siyasi ideolojimiz yok. Ama kim olursa olsun herkese kapımız açık. Sizleri tebrik ederim. Bizlerin kapınıza gelmemiz gerekiyordu. Yunus Emre’nin dediği gibi “Yaradılanı sev yaradandan ötürü” anlayışımız var. Siz gençleri hazır karşımda bulmuşken sizlerden bir isteğimi dile getireyim. Allah 18 bin alem yaratmış. Bu 18 bin alemin en şerefli mahlukatıyız. Kuran okuyun ve Allaha ibadet edin” açıklamasında bulundu.

“BİZ GENÇLİK DERNEĞİYİZ”

Kapılarını kendilerine açan kuran kursuna teşekkür eden Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın “

Bizim derneğimiz bir gençlik derneğidir. Bülent Ecevit’in ulusal birlik ve bütünlüğü çizgisindeyiz. Ülkemizde, komşu ülkemizde yaşananlar malumunuz. Bizler de gençlik olarak, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün savunucularıyız. Bize gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“AMASYALILARI DA ZİYARET ETTİLER”

Çağrı Kuran kursundan ayrılan Ulusal Gençlik Derneği ardından Amasyalılar Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Ali Çelik ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılan Ulusal Gençlik Derneği üyeleri Amasyalılar ile birlikte çay sohbetinde bulundu. Amasyalılar Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çelik “ Çerkezköy’de 161 dernek bulunuyor. Başarılarından dolayı Valiliğin gerçekleştirdiği toplantıya biz çağrıldık ve 28 derneğin arasına girdik. Biz dernek olarak önemli faaliyetler yürütüyoruz ve özverili gençlere bu ülkenin ihtiyacı olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

“AMASYANIN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK”

Gerçekleşen ziyarette konuşma gerçekleştiren Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın “Amasya şehrimizin bizim için ayrı bir önemi var. Kurtuluş savaşının ve ulusal uyanışın temellerinin atıldığı bir şehrimizdir. Bizim her memleketten üyemiz var. Doğusundan batısından ülkemizin her bir yerinden üyemiz var ve ulusal birliğe hizmet eden bir derneğiz” dedi.

Haber/Selçuk DURMAZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10