Minikler 'Ebru'ya hayran kaldı

Çerkezköy'de eğitim-öğretim veren Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi okul öncesi öğrencilerine Ebru Sanatı uygulamalı olarak anlatıldı.

Çerkezköy 18.02.2016 17:29:00 0
Minikler

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Ebru Sanatçısı Metin Gökdeniz, Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi okul öncesi öğrencilerine uygulamalı Ebru Sanatı dersi verdi. Okul öncesi öğretmenleri Yurdanur Kemikli ve Hafize Şeremet ile yaklaşık 30 kişilik öğrenci gurubuna Ebru Sanatı’nda kullanılan malzemeleri tanıtan Metin Gökdeniz, “Ebru Sanatı sabır isteyen bir sanattır” dedi. Dillerin olduğu gibi Ebru Sanatı’nın da alfabesinin olduğunu söyleyen Gökdeniz, daha sonra uygulamalı olarak Ebru Sanatı’nın nasıl yapıldığını anlşattı.
EBRU SANATI’NIN NASIL YAPILDIĞINI ANLATTI
Türk Sanat dallarından biri olan Ebru Sanatı’nın su üstünde, özel hazırlanmış boyalarla oluşturulan desenlerin kağıt üzerine geçirilmesi yoluyla yapılan bir süsleme sanatı olduğunu belirten Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Ebru Sanatçısı Metin Gökdeniz, “Ebru, deniz yosunu ile kıvamı arttırılmış suyun üzerine, içine öd katılarak suyun dibine çökmeyecek hale getirilen boyaların serpilmesi ve su yüzeyinde meydana gelen şekillerin olduğu gibi ya da ‘biz’ adı verilen metal uçlu aletle müdahale edilerek bir kağıda geçirilmesi yoluyla yapılır” dedi.
EBRU BİR TÜRK SANATIDIR
Ebru Sanatçısı Metin Gökdeniz, kendisini pür dikkat dinleyen okul öncesi öğrencilerine, daha sonra uygulamalı ders verdi. Minik öğrenciler, Metin Gökdeniz ile birlikte Ebru Sanatı yaparken oldukça eğlendi. Miniklerin Ebru Sanatı’na olan ilgisinden memnun kaldığını belirten Metin Gökdeniz, “Ebru Sanatı bir Türk sanatıdır. Dolayısıyla gelecek nesillere bu sanatı aktarmalı ve bu mirası yaşatmalıyız” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10