Ayaz Avrupa şampiyonu

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası'nda Yıldız Erkekler kategorisinde Çerkezköylü sporcu Samat Ayaz bütün rakiplerini mağlup ederek şampiyon oldu.

Çerkezköy 21.02.2016 16:32:00 0
Ayaz Avrupa şampiyonu

17-21 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 4. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası bu yıl Antalya’da 38 ülkenin katılımı ile gerçekleştirildi. Turnuvaya Minik Erkekler kategorisinde iki, Yıldız Erkekler kategorisinde de bir olmak üzere toplam üç sporcu ile katılan Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü, Yıldız Erkekler Takım sıralamasında Avrupa 3'üncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. Şampiyon Spor Kulübü, elde ettiği bu büyük başarı ile Çerkezköy ve Tekirdağ’ı en iyi şekilde temsil ederek, ülkemizin gururu oldu.

FİNAL’DE İSPANYOL RAKİBİNİ YENDİ

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü Minik Erkekler kategorisinde Alperen Ayaz (30 kilogram) ve Zanyar Işık (27 kilogram) ile 4. Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na katılırken, Yıldız Erkekler Kategorisinde de Samet Ayaz (37 kilogram)’da mücadele etti. Yıldız Erkekler kategorisinde Avrupa Şampiyonu olan Samet Ayaz, çeyrek finalde Fransız rakibini 14-2 ile geçerken; yarı finalde de Alman rakibini 2-0 yenmeyi yenmesini bildi. Final’de İspanyol sporcu Iker Garcıa De La Liera’yı 11-2 mağlup eden sporcumuz ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Turnuva hakkında açıklamalarda bulunan Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz, “Bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve Belediye Başkan Yardımcımız İmdat Özgör’e çok teşekkür ediyorum. Elde edilen Avrupa şampiyonluğunun Çerkezköy’e, Tekirdağ’a ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum.  Şampiyon Spor Kulübü olarak da turnuvada ilk 3’e girdik. Sporcularımızın başarısı bizi kulüp olarak 3’üncülüğe taşıdı. Kupamızı aldık. Müsabakalar devam ediyor. İnşallah bu başarıların devamı gelecektir. Biz bu yolda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10