Minik Şahlar ödüllendirildi

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kapaklı Gazi İlkokulu ve Kapaklı Türkiye Satranç Federasyonu Temsilciliği iş birliği ile organize edilen Kapaklı Küçükler Takım Satranç Turnuvası,

Kapaklı 22.02.2016 15:14:00 0
Minik Şahlar ödüllendirildi

Kapaklı Gazi İlkokulu’nda düzenlenen ödül törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkan Vekili Ersin Yavuz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Remzi Garip ve Akın Yılmaz, Tekirdağ Satranç Federasyonu Temsilcisi Mehmet Vardar, Kapaklı Satranç Federasyonu Temsilcisi Murat Bektaş ile okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRETMENLERDEN MÜZİK DİNLETİSİ
Kapaklı Gazi İlkokulu’nda düzenlenen ödül töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kapaklı’da satranç sporunun gelişimini anlatan özel slayt gösterimi ile devam eden programda daha sonra öğretmenler tarafından kaval, gitar, yan flüt ve bağlama eşliğinde müzik dinletisi yapıldı.
TURNUVAYA 113 SPORCU KATILDI
20-21 Şubat tarihleri arasında düzenlenen satranç turnuvasına toplam 20 takım ve 113 sporcu katıldı. Düzenlenen turnuvada ilk 5’e giren takımlar, Kapaklı’yı Türkiye Çocuk Ligi Şampiyonası’na katılma hakkı kazanırken; dereceye giren ilk 3 takıma ise satranç federasyonu tarafından özel olarak hazırlatılan madalyalar takdim edildi.

ÖDÜLLERİ PROTOKOL VERDİ
Turnuvada 3’üncü olan takıma madalyalarını ve hediyelerini Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ersin Yavuz takdim ederken; ikinci olan takıma ise madalya ve hediyelerini İlçe Jandarma Komutanı takdim etti. Satranç turnuvasının şampiyon takımı ise madalya ve ödüllerini Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün elinden aldı.
DAVETLERİMİZE KOŞARAK GELDİ
Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Biz ne zaman Kapaklı’da bir satranç turnuvası düzenlesek, Tekirdağ Satranç Federasyonu Temsilcisi Mehmet Vardar davetimize her defasında koşarak geldi. Her turnuvada bizden daha fazla koşturdu. Bu nedenle kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
ATTIĞI ADIMIN HESABINI YAPAN NESİLLER YETİŞSİN
Satranç sporunda iyi oyuncu ya da kötü oyuncu diye kavramların olmadığına dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “Satranç sadece masada kazanılmaz. Öncesinde iyi hazırlık yapılması gerekiyor. Bu hayatta da böyledir. Öğrenciler TEOG sınavına giriyor. Fakat öncesinde uzun bir süre bu sınava hazırlanıyor. Aksi takdirde sınavları iyi geçmez. Dolayısıyla yapılan her hamlenin, her işin sonucu düşünülmelidir. Bu nedenle Kapaklı’da satranç sporuna önem veriyoruz. Attığı adımın hesabını yapan, yarınını planlayabilen nesiller yetiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
SATRANÇ, HASTALIK YAPMAYAN BİR VİRÜSTÜR
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’ın selamlarını getirdiğini söyleyen TSF Tekirdağ Temsilcisi Mehmet Vardar, “Kendisi satranç sporuna verdiğiniz önemden dolayı sizlere teşekkürlerini iletti. Satranç, hastalık yapmayan bir virüstür. Satranç sporunun yararını hayatın her alanında gördüm. Şimdi de bunun karşılığını vermeye çalışıyorum” diye konuştu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10