"Hasta Kabulü" kursunu ziyaret etti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, önceki akşam saat 18.00'de Optimet Hastanesi ve Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü İşbirliğince düzenlenen 'Hasta Kabulü kursunu ziyaret etti.

Çerkezköy 23.02.2016 17:29:00 0

Kaymakam Metin Kubilay hastaneye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman ile birlikte gelirken,Kaymakam ve beraberindekiler  Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan,Hastane Başhekimi Dr. Elif Sözer ve hastane yetkilileri  tarafından kapıda karşılandı. Ziyarette konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Optimed Hastanesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleşen bu  hasta kabul kursu 20 Şubat tarihinde başladı. Kursumuz 280 saat süreli olup  9 Mayıs’ta sona erecek.Haftanın 5 günü ve 4’er saat  konusunda uzman eğitimciler  tarafından verilmektedir. Bu kurslarla gerek özel hastaneler gerek devlet hastanelerimizin hasta kabulde ihtiyaç duyduğu personel ihtiyacı karşılanacak. Günümüzde bu tür kursların önemi her geçen gün daha önemli hale geldiğini görüyoruz.Bu kurslara ev hanımları olmak üzere sağlık konusunda hizmet etmek isteyen herkes katılabilir” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Halk eğitim kampanyasında 34 bin kursiyere ulaştıklarını kaydeden Kubilay “ Bu sayı her geçen günde artmaktadır. Çerkezköy sanayi kenti olmasının yanı sıra eğitim ve sağlık alanında da marka kent olsun istiyoruz. Çünkü Çerkezköy’ün Avrupa’ya yakınlığı, İstanbul ve diğer illerle yakınlığının da büyük bir avantajı var. Ayrıca devamlı artan nüfusunu da düşündüğümüzde sağlık alanında marka kent olması düşünülüyor. Sağlık alanında son yıllarda Çerkezköy’e çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bu gün ilçemizdeki hastanelere yurt dışından çeşitli ülkelerden tedavi için birçok hastanın geldiğini görüyoruz. Bu anlamda sağlık alanında gerek özel sektör gerek devlet yatırımlarını destekliyoruz. Biz İlçemizde Bu şekildeki sağlık tesisleriyle gurur duyuyoruz. Devlet hastanemizin yeni binasının yapımı hızla devam ediyor ve yakında da hizmete açılacaktır. Ağız ve Diş Sağlığı merkezimizde de çalışmalar yapılıyor. İlçemizde önemli sağlık yatırımlarının olması ve sağlık alanında da hem bölge insanımıza hem yurt genelinde  ve ayrıca Avrupa ve diğer ülke insanlarına da hizmet vermesinden gurur duyuyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak bu kursları açarak çoğalmaya çok önem veriyoruz. İnsan hayatından önemli  bir şey yok. Bu kurslar daha da çoğalacak. Bu kursa katılan arkadaşlarımız uzman eğitimcilerden iyi bir eğitim alacaklar ve kurs sonunda alacakları sertifika sayesinde sağlık sektöründe iş bularak sağlık alanında katkı sağlayacaklardır. Bu nedenle bu kursa katkı sağlayan ve destek veren ve ayni zamanda ev sahipliği yapan Optimed Hastanesi’ne teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

“YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Optimed Hastanesi olarak Çerkezköy’de ki eğitim seferberliğine bugüne kadar olduğu kadar bundan sonra da katkı vermeye devam edeceklerini kaydeden Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan “ Optimed Hastanesi olarak bu tür eğitimlere de ev sahipliğimiz sürecek. Hasta Kabul Kursunun hocası da konusunda uzman bir eğitimci olan Optimed TIP Merkezi Müdürümüz  Ahmet Erdem’dir” diye konuştu. Kursların öneminden bahseden Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan “ Bu kursları  daha da yaygınlaştırmak için çalışıyoruz.ve yaygınlaşması adına da bu kurslar çok iyi” dedi.

DAVET ETTİ

Halk Eğitim Merkezi ile Optimed Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Hasta kabul” kursuna 50 kursiyer kayıt yaptırdığını kaydeden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman “ Kursa ev sahipliği yapan ve katkı sağlayan Optimed Ailesine teşekkür ediyorum. Sağlık alanında kariyer yapmak isteyen varsa bu kurslara katılmaya davet ediyoruz. Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Kubilay,İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman ve Optimed hastanesi genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan, Optimet Hastanesi Başhekimi Dr. Elif Sözer kursiyerlerle fotoğraf çektirdi.

Haber/Selçuk DURMAZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10