Sondaj kuyusu açıldı

Süleymanpaşa İlçesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan mevcut Çorlu Sarılar mevkiinde 10 adet, Muratlı Aşağısevindikli mevkiinde 18 adet olmak üzere toplam 28 adet içme suyu kuyusuna ek olara

Süleymanpaşa 23.02.2016 17:34:00 0
Sondaj kuyusu açıldı

TESKİ İçme suyu kuyularında, su terfi hatlarında ve isale hatlarında meydana gelebilecek arızalar sırasında depolardaki su rezervinin yetersizliği nedeniyle, Süleymanpaşa İlçesinde su sıkıntısı çekilmesinin önüne geçmek için harekete geçildi.  Yaz aylarında Süleymanpaşa İlçesinin sahil bandında ve özellikle yoğun bir popülasyon oluşturan yazlık sitelerin su kullanımı ile su ihtiyacı daha da artması nedeniyle TESKİ tarafından Muratlı Aşağısevindikli Mevkiinde açılan 4 adet içme suyu sondaj kuyusu sayesinde, özellikle yaz aylarında Süleymanpaşa İlçesinde artan içme suyu problemi çözülmüş olacak.

SAĞLIKLI SU VERİLECEK

Muratlı Aşağısevindikli Mevkiinde yapımı tamamlanan 4 adet içme suyu sondaj kuyusundan elde edilecek olan 100lt/sn suyun Süleymanpaşa İlçesine su veren içme suyu depolarına iletilmesi için boruların döşenmesi işinde sona yaklaşıldı. Yapılan çalışmalar sonucu kuyu binalarının yapımında duvarların örülmesi tamamlanarak, vantuz ve tahliye rögarları yerleştirildi. Kuyu içi teçhizat bağlantıları SCADA sistemi ile uyumlu olarak planlanıp, bina inşaatının bitişi sonrası sisteme bağlantıları yapılarak, içme suyu takibi SCADA Sistemi ile yapılacak. TESKİ tarafından açılan içme suyu sondaj kuyuları sayesinde Süleymanpaşa İlçesinin yaşamış olduğu içme suyu sıkıntıları en aza indirgenmiş olacaktır ve halka her zamanki gibi kalitesi yüksek, sağlıklı bir içme suyu verilmiş olacak.

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10