Buna hakkınız var mı ?

Çerkezköy Tepe Emlak Konutları mevkiinde bulunan bakir ormanın içerisinden açıktan akan lağım suları bir taraftan doğanın kirlenmesine yol açarken, bir taraftan da içerisinde otlayan hayvanlar için büyük

Çerkezköy 23.02.2016 17:58:00 0
Buna hakkınız var mı ?

Yaklaşık 20’bin kişinin yaşadığı Çerkezköy Tepe Emlak Konutlarında lağım suyunun metrelerce açıktan aktığı ve henüz keşfedilmemiş bakir ormanlık alanı görenlerin vicdanı sızlıyor. Tepe Emlak Konutlarında oturan ve sabah sporu için burayı seçen vatanadaşlar, ormanlık alanda gördükleri manzara karşısında yetkililerin neden bu denli duyarsız kaldığını anlamakta zorluk çektiklerini ifade ederlerken, insanların doğaya bu kadar zarar vermesine müsaade edilmemesi gerektiğinin altını çizdiler. Vatandaşlar, Çerkezköy Belediye Başkanlığı olmak üzere yetkililerin açıktan akan kanala müdahale etmeleri gerektiğini kaydederken, Çerkezköy Orman İşletme Şefliğinin bu alanla ilgili çalışma yapıp yapmayacağı ise merak ediliyor.

 

“İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR”

Kaderine terk edilen 20 bin hektarlık alan üzerine kurulu bakir orman bir yandan da evsel atıklarla katlediliyor. Bu durum insanların vicdanını sızlatırken, ormanda yaşayan hayvanları ve bölgede yapan çobanları da rahatsız ediyor. Sanayisi ile birlikte her gün yaşanmaz hale gelen açıktan akan bu evsel ve lağım atıkların Tepe Emlak Konutları üzerinden Domuz Deresi'ne açıktan akarak doğa katliamına sebep olurken, bir taraftan da insan sağlığını da tehdit ediyor. Bu durumla ilgili Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ve yerel yetkililerin bugüne kadar çevre katliamı ile ilgili bir önlem almamış olması ise yetkililerin doğaya ve insana vermiş olduğu değeri bir kez daha gözler önüne seriyor.


0282 726 91 91
0282 747 65 10