Öğrenciler Karagöz ve Hacivat ile eğlendi

Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji'nde önceki gün Okul Konferans Salonu'nda anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik olarak Karagöz ve Hacivat Gölge oyunu gösterimi yapıldı.

Çerkezköy 24.02.2016 16:28:00 0
Öğrenciler Karagöz ve Hacivat ile eğlendi

Özel Gülerçin Koleji tarafından öğrencilere geleneksel gölge oyunu olan Karagöz ve Hacivat oyunu izlettirildi. Öğrenciler gölge oyununu büyük bir keyifle izlerken, usta oyuncular ise eğlenceli perdesiyle çocukları büyülediler. Geleneksel  ‘Karagöz ve Hacivat gölge oyunu’ öğrencilere aynı zamanda kültür mirasımıza sahip çıkılmasını da hatırlattı.

ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Oyunda öğrencilere geleneksel gölge oyununun Türk gösteri sanatları arasında önemli bir yere sahip olduğu, oyunun 650 yıldır yaşadığını belirterek bu geleneğin uzun yıllar toplumun en büyük eğlence kaynağı olduğu anlatıldı. Hacivat ve Karagöz Gölge Oyunu'nu bir yandan minik öğrencileri eğlendiren, diğer taraftan eğlendirirken düşündürerek toplumsal bilincin oluşmasında önemli bir rol oynadı.

Özel Gülerçin Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal  program sonunda yaptığı açıklamada 

tarihi değerlerimizi yansıtan Hacivat ve Karagöz gölge oyunu geleneğini çocuklarla buluşturmaktan mutlu olduklarını söyleyerek bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Haber/ Selçuk DURMAZ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10