ÇYDD'den Artvin'e destek açıklaması

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cerattepe'de maden sahası açılmaması için vatandaşların verdiği mücadeleyi destekleyen bir açıklama yaptı.

Çerkezköy 24.02.2016 16:43:00 0
ÇYDD

Genel Merkez’den gelen açıklamayı basın mensupları ile paylaşan ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar “ Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde devletin yapması gerekeni, devlete rağmen yapmak için mücadele eden Artvinlilerin yanındayız. Anayasamızın 169. maddesi “Ormanlara zarar verebilecek hiçbir faaliyet ve eyleme müsaade edilemez. Ormanların tahrip edilmesine yol açan siyasi propaganda yapılamaz; çıkarılamaz. Ormanları yakmak, ormanı yok etmek veya daraltmak amacıyla işlenen suçlar genel ve özel af kapsamına alınamaz.” diyor ve ormanları koruma görevini devlete veriyor. Anayasa’nın bu açık hükmüne karşın hükümet tarafından verilen maden çıkarma izni nedeniyle yıllardır hukuk mücadelesi yürüten Artvin halkı, günlerdir de fiili durum yaratan şirkete ve devletin resmi güçlerine karşı ağacını, suyunu, havasını, çiçeğini, börtü böceğini, toprağını korumak için neredeyse savaş veriyor” dedi.

“SESİNE KULAK VERMELİDİR”

Karacalar “Bir tek ağacın değil, tek bir dalının kesilmesini önlemek için köşkünün yerinin raylar üzerinde kaydırılarak değiştirilmesini sağlayan Atatürk’ün Türkiye’sinde, rant için doğanın yok edilmesine artık hiçbir yurttaş göz yummuyor. Gözlerine sıkılan biber gazı, Artvinlilerin gerçeği ve geleceği görmesini engelleyemiyor. Televizyonlarda “kamu spotları”yla doğayı ve çevreyi koruma bilinci veriyor görüntüsü yaratmaya çalışan yetkililer ve siyasi iktidar, artık inadından vazgeçmeli ve Artvin halkının sesine kulak vermelidir. Bizler, yurttaşlar olarak, çocuklarımıza güzel bir doğa bırakmak için mücadele eden Artvinlilerin yanında olacağız” diye konuştu.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10